Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Зараженные герпесом больше рискуют слабоумием в старости

03.02.2015

Шведські дослідники виявили взаємозв'язок між поширеним вірусом і старечої деменцією. Автори вважають, що результати дослідження допоможуть у розробці методів лікування хвороби Альцгеймера.

Група вчених з Університету Умеа (Umea University) на чолі з Уго Ловхеймом (Hugo Lövheim) протягом тривалого часу (в середньому 11,3 року) спостерігали за 3432 учасниками експерименту. Ніс��зважаючи на те, що носіями вірусу герпесу I типу є близько 90% дорослих, лише у чверті з них вірус нерідко проявляється повторно. Дослідники з'ясували, що подібне реактивирование вірусної інфекції збільшує ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Читайте також: Лікування Альцгеймера

Вивчення зразків тканин, узятих у 360 здорових добровольців і 360 пацієнтів, які страждають на хворобу Альцгеймера, показало, що ризик розвитку деменції у носіїв вірусу герпесу був підвищений на 50%.

Автори вважають, що ослаблення імунітету у літніх людей суттєво спрощує потрапляння вірусу герпесу в мозок, що і призводить до розвитку симптомів деменції. Здорові люди мають більш міцним імунітетом і хвороба Альцгеймера у них розвивається рідше.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка