Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Запах пота: обойдемся без него

26.04.2014

Є така проблема, яку вголос не прийнято обговорювати, а прийнято морщити ніс при вході у громадський транспорт. Це якщо справа стосується людей малознайомих. Ця ж проблема засмутить будь-яку жінку, яка на білосніжній сорочці улюбленого помітить темні розводи навколо пахв. А ще проблема змусить зніяковіти чоловіка, разувшегося у купе поїзда і по особам попутників зрозумів – взуття потрібно терміново знову надіти. Повышенная потливость у мужчин. Отчего? Почему? Как бороться?

Термин, обозначающий повышенную потливость, – гипергидроз. Но это формулировка медицинская. Касается она патологических состояний, когда человек потеет практически с ног до головы или независимо от сезона обильно и безудержно. Здесь поможет только врач, благо сейчас есть сотни способов борьбы с гипергидрозом – от препаратов до микрохирургических вмешательств. И средства эти очень и очень эффективны. Опять же, понять разницу между патологическим потоотделением или нормальным допоможе саме лікар. Але це для тих, хто дуже турбується. А ось в побутових випадках потрібно розбиратися окремо по кожній області. Отже:

Пахвові западини

Для довідки: потовиділення в пахвових западинах – це норма. Якщо ви відчуваєте фізичні навантаження, п'єте гарячі рідини або їсте дуже гостру їжу, пахви першими відреагують на це. І чим інтенсивніше навантаження або більше кількість перцю в їжу, тим більше поту виділять залози.

Як боротися? Елементарно. Не потіти. Серйозно. Одягатися по сезону, стежити за раціоном. І ��ользоваться антиперспірантами. Маленька хитрість: наносити антиперспірант краще після душу перед сном, оскільки він буде ефективніше діяти, а вранці закріпити результат ще одним застосуванням. А словосполучення «чисті сухі пахви» – не рекламний хід, а гігієнічна необхідність 21-го століття. Це ремарка для тих, хто вважає, що голити пахви – не чоловіча справа.

Читайте також: Косметика і чоловіки

Стопы

В потливости стоп, как правило, виноваты мы сами. Абсолютно не дышащие, но очень модные, например, кеды, стильные синтетические носки – вот одни из главных причин неприятных мокрых ног. Некоторые мужчины пренебрегают элементарными тапочками в бассейнах и банях и рискуют подхватить грибок, который тоже аукнется и потом, и запахом.

А бороться с потливостью стоп очень просто: пару раз в день контрастный душ, мази с цинком – и через пару недель вы забудете об этой проблеме. Ещё есть специальные порошки для обуви. Кстати, на обуви не економте і слідкуйте, щоб вона була якщо не дихає, то хоча б з натуральної шкіри. Нюанс: антиперспірант для пахв абсолютно марний, якщо нанести його на стопи. Лікування пітливості ніг і багато народних способів, але, здається, будь-ефективний менеджер закінчить читати рекомендації, які починаються зі слів «насипте подрібнену кору дуба....

Долоні

Жінки менше нервують через пітливості долонь, ніж чоловіки. І це зрозуміло: в день чоловік вітається за руку мінімум п'ять разів! І, звичайно, йому буде неприємно бачити, як співрозмовники кривляться, стискаючи його спітнілу долоню. Долоні, як правило, пітніють через напруги або стресової ситуації. Так що постарайтеся, вибачте за каламбур, тримати себе в руках, ну а коштів для сухих долонь в аптеках теж не менше, ніж для стоп, тим більше що такі препарати взаємозамінні для стоп і долонь, на відміну від пахв.

Якщо не говорити конкретно про зони, у цілому потовиділення допомагає знизити збалансована дієта, відмова від куріння і алкоголю (так-так, і вони впливають теж), але головне, все-таки бездоганна гігієна. Душ пару раз в день, капля-другая (!) парфюма, чистая сухая одежда и, будьте уверены, – если в метро или автобусе возмущённые пассажиры будут взглядом искать раздражающий их источник неприятного запаха, это точно будете не вы.

Дмитрий Пименов

Фото thinkstockphotos.com

Товары по теме: дезодорант

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка