Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Я худею: как начать есть меньше

22.03.2015

Основні правила

1. Будьте чесні з самим собою. Самостійно або за допомогою психолога спробуйте максимально детально відповісти собі на наступні питання: що означає для мене їжа? В яких ситуаціях я найчастіше перекушую? Які потреби подібна поведінка допомагає мені задовольнити? Які плюси і мінуси таїть у собі ця звичка? Як зміниться моє життя, якщо я позбудуся від неї?

2. Якщо ви – людина впечатлительный, використовуйте мотиватори та демотиватори: повісьте на холодильник фотографії людей, страждаючих ожирінням. Або навпаки, підтягнутих і спортивних, щоб відбити бажання понишпорити по полицях у пошуках чого-небудь їстівного.

3. Носіть з собою маленький блокнотик і записуйте в нього все, що їсте протягом дня – у цьому випадку удавана «Ой, та я нічого не їм» буде зафіксовано на папері чорним по білому.

4. Подбайте про те, щоб нормалізувати режим харчування. Якщо ви встаєте рано вранці, і ваш сніданок складається з чашечки кави, обидві��печьте собі повноцінний другий сніданок – нехай це буде сирник, каша або варене яйце. А якщо ви, навпаки, пізно повертаєтеся, знайдіть час на полудень, щоб зменшити обсяг вечері і не наїдатися перед сном.

Думка експерта

«Якщо ви хочете виробити у себе звичку правильно харчуватися – запасіться терпінням: цикл вироблення потрібного поведінки в середньому триває 21-60 днів, і протягом цього часу доведеться постійно докладати зусилля для досягнення бажаної мети, пояснює психолог Ганна Танакова (Новосибірськ). Спеціаліст советует: для початку необхідно звернутися до дієтолога, який допоможе підібрати оптимальну для вас систему харчування. Далі починається найскладніше – повний злетів і падінь шлях формування звички. На цьому шляху можуть виникнути зриви і відчуття, що все марно, однак це всього лише помилка: в будь-якій ситуації, навіть якщо відбулося тимчасове відхилення від курсу, необхідно взяти себе в руки і продовжити розпочате.

Якщо самостійно подолати звичку, приносить дискомфорт, не виходить, зверніться за допомогою до психоловга – в роботі з фахівцем ви зможете знайти відповіді на важливі для вас питання і оптимально відповідний вам шлях корекції небажаної поведінки.

Любава Новікова

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка