Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Вспомнить все: лекарства для памяти

28.05.2014

Вперше опубліковано в журналі «Катрен-Стиль» (2011) у матеріалі «Гімнастика для розуму»

Проблеми з пам'яттю – досить поширене явище. Іноді вони бувають досить серйозними: людина, що страждає такою недугою, може забути прийняти життєво важливі ліки, заблукати буквально у власному дворі чи не звернути уваги на червоне світло світлофора. Тому неуди��щодо, що фармацевти розробили ряд медикаментів, які допомагають підтримати роботу пам'яті.

1. Ноотропи. Це спеціальні препарати, розроблені для стимуляції тканин мозку. Вони зміцнюють стінки судин, роблячи їх менш проникними – тим самим поліпшується постачання і функціонування клітин головного мозку. «Ці препарати покращують пам'ять, піднімають настрій, прискорюють мозкові процеси. Вони застосовуються не тільки для поліпшення пам'яті, але і при психічних розладах, розсіяному уваги, депресіях, залежностях», – розповідає терапевт Наталія Голубєва (Новосибірськ).

З нею погоджується невропатолог Ольга Такшева (Новосибірськ): «Дія препарату обумовлена поліпшенням окремих показників: утилізації глюкози, необхідної для живлення мозку, мікроциркуляцію в ішемізованих зонах, припинення дії вільних радикалів, що забирають кисень у клітин мозку». За словами лікарів, дані препарати не чинять негайної дії (тому, власне, вони і не шкідливі для організму), а накопичують свій ефект поступово. «Єсть, прийнявши їх, ви не поумнеете за раз, але при тривалому правильному прийомі, вже через тиждень-два ви відчуєте поліпшення мозкової діяльності», – пояснює лікар-невропатолог Ольга Такшева.

Як і у будь-якого препарату, у ноотропів також є протипоказання, про які попереджає терапевт Наталія Голубєва: «Необхідно враховувати, що препарати цих груп виводяться з організму нирками і роблять на них певний вплив, тобто людям з нирковою недостатністю, схильним до пиелонефритам і циститів, а також вагітним і годуючим жінкам слід приймати їх з обережністю».

2. Стимулятори, одержувані природним шляхом. В першу чергу, на думку невропатолога Ольги Такшевой, це препарати з екстрактів листя гінкго-білоба. Як правило, вони продаються у вигляді назальних крапель. Також мозку необхідні амінокислоти, які є трансмітерами електронних імпульсів між нервовими клітинами, і вітаміни, особливо групи Ст. Як стверджує Наталія Голубєва, все це можна отримати при правильному різноманітному харчуванні. Однако якщо ви відчуваєте, що навантаження (фізичні або розумові) великі, або ви дотримуєтеся дієти, вегетаріанство, то вам необхідно додатково приймати полівітаміни.

Мозок в деякій мірі схожий на м'язи нашого організму: його теж треба тренувати і живити. Від цього залежить правильне функціонування клітин мозку. Тому, якщо ви помітили погіршення пам'яті, безпричинне пригнічений стан і дратівливість, зверніться до лікаря, який обстежує вас і випише необхідні препарати.

Якщо лікар прописав препарати для стимуляції мозкової діяльності, ви можете придбати їх у розділі "Лікарські препарати" на сайті apteka.ru

Можливі протипоказання. Потрібна консультація спеціаліста.

Автор: Любава Новікова

Фото з вільних джерел

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка