Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Время собирать урожай: самые полезные сезонные овощи и фрукты

13.05.2016

Вчені встановили: здорове харчування має ґрунтуватися на місцевих овочах і фруктах. В них більше вітамінів і мінералів, ніж у плодах, доставлених здалеку. Місцеві фрукти і овочі набагато рідше обробляють різними хімікатами для збереження «товарного вигляду». Але що важливіше всього — смак сезонних продуктів, як правило, набагато багатше і насиченішим.

Гарбуз — вітаміни і цинк

<p>Безперечним символом осіннього врожаю можна назвати гарбуз. Це рослина радує нас своїм кольором і формою, а також приємним смаком і неймовірною користю. При низькій калорійності гарбуз містить велику кількість цінної клітковини і вітамінів: бета-каротин, С, Е, В1, В2, РР. Крім того, вона є хорошим джерелом калію, кальцію, заліза, магнію, міді, цинку, кобальту, кремнію, фтору.

Насіння, які можна добути з м'якоті гарбуза, також дуже корисні. Їх часто рекомендують чоловікам в якості цінного добавки до харчування. Вони містять цинк, участвующий в будівництві чоловічого статевого гормону — тестостерону.

Що приготувати з гарбуза?

Одним з фаворитів осінньої кухні з недавніх пір став густий гарбузовий суп-пюре. Існує безліч рецептів і варіацій такого супу, ми ж пропонуємо вашій увазі найбільш легкий, корисний і простий у виконанні варіант без використання м'ясного бульйону.

Інгредієнти:

Цибулина — 1 шт. Морква середніх розмірів — 1 шт. М'якоть гарбуза, нарізана кубиками, — 600 р. Мускатний горіх мелений — ½ ч. л. Імбиру мелений — ½ ч. л. Кориця мелена — ½ ч.л. Куркума — ½ ч.л. Чеснок сушеный — ½ ч.л. Паприка — ½ ч.л. Оливковое масло — 1 ст.л. Соль, перец — по вкусу Вода — 1,5 л (добавить при необходимости)

Способ приготовления:

Порезать лук, натереть морковь. Поджарить до золотистого цвета на оливковом масле. Все ингредиенты поместить в кастрюлю, варить 40 минут на среднем огне. Не вынимая из кастрюли, пюрировать с помощью погружного блендера. Опционально — добавить сливки и украсить очищенными тыквенными семечками.

Инжир — клетчатка и фосфор

Инжир, он же — смоква — полезное и вкусное лакомство, которое в свежем виде можно поесть только в осенний сезон. Несмотря на высокое содержание сахаров, инжир относят к диетическим фруктам: он имеет невысокую калорийность, а также богат клетчаткой. В его мякоти много важных для жизнедеятельности человека витаминов, например В1, В6, В9 и С. Инжир ценен высоким относительно других фруктов содержанием фосфора, калия, кальция, железа.

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка