Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Вредная косметика

28.02.2017

З тих пір як косметика з'явилася на світі, її критикують. В Англії XVII століття шлюб міг бути анульований, якщо чоловік доводив у суді, що «був введений в оману» макіяжем і парфумом дружини. А пізніше королева Вікторія оголосила косметику вульгарною і непристойною і дозволила користуватися нею тільки дівчатам найдавнішої професії.

Сьогодні основна претензія до косметичних засобів дещо інша. В першу чергу — це звкриті потенційно токсичних інгредієнтів. Враховуючи, скільки косметичних «хімічних» речовин ми наносимо на шкіру кожен день, включаючи шампуні, гелі для душу, макіяж, різні креми, маски і сироватки, може бути, дійсно варто пильнішим читати етикетки?

Списки шкідливих інгредієнтів

Інтернет-простір просто наповнена інформацією про «шкідливість» тих чи інших речовин, що діють цілі організації, які ратують за «безпечні косметичні засоби». Існують і активно просуваються бази даних про шкідливість косметичної продуїх компонентів, Саме з них більшість споживачів і дізналася, що «парабени викликають рак». Однак такі сайти, в основному, лише лякають людей, поширюючи непрофесійну інформацію.

В кожній країні існують спеціальні органи, які перевіряють косметичні продукти на вміст дійсно небезпечних речовин. Шкідлива для людини косметика просто не потрапить на полиці магазинів.

Вірити дослідженням?

Наприклад, кавова кислота була визнана канцерогеном для людини на основі декількох невеликих дослідженняхї, показують, що прийом її в їжу (!) у великій кількості викликає появу папілом у мишей. Подальші експерименти у тих же гризунів протягом 3 років не викликали виникнення нових папілом. Проте репутація «небезпечного елемента» за кавовою кислотою вже закріпилася.

Ще одна складність у тому, що дослідження проводяться для окремих сполук, в той час як сотні таких речовин курсують в людському тілі, з'єднуючись з агоністами/антагоністами. Що відбувається при їх взаємодії, що проявляється чи синергічний ефект або, наоборот, они друг друга «гасят» — не всегда известно.

Разработчики учитывают потенциальный вред

Все без исключения бренды понимают, что потребителю нужен эффективный и безопасный продукт. Нет смысла терять миллионы в судах с покупателями. Поэтому при разработке косметики учитываются все нюансы. Например, определенные красители допускаются в 6%-ной концентрации в красках для волос, но запрещены в туши для ресниц, красках для бровей и ресни

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка