Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Вред диеты с высоким содержанием белка сравнили с курением

05.07.2016

Американські дослідники на чолі з Вальтером Лонго (Valter Longo) з'ясували, що у людей середнього віку, які вживають надмірну кількість білка, що міститься в сирах, м'ясі і молочних продуктах, ймовірність розвитку смертельної форми раку в 4 рази вище, ніж у тих, хто дотримується звичайної дієти. Вчені відзначають, що такий же ризик характерний для завзятих курців, які вживають ��більше 20 сигарет в день. Результати дослідження були опубліковані на початку березня в журналі Cell Metabolism.

Автори проаналізували дані про вміст білка в раціоні 6318 осіб старше 50 років. Дієта вважалася високобілкової, якщо одержувані при вживанні білків калорії складали більше 20 %. Якщо цей показник становив 11-19%,то вміст білка в раціоні вважалося помірним, а менше 10 % – низьким. Виявилося, що серед людей, які вживали помірна кількість білка, ризик смерті від раку був у 3 рази вище, ніж серед тих, хто у середньому віці дотримувався низкобелковой дієти. Білки тваринного походження виявились більш шкідливими, ніж білки рослинного походження, які містяться, наприклад, у бобових.

Вчені з'ясували, що білок впливає на вироблення гормону росту IGF-I, який необхідний не тільки для нормальної роботи обміну речовин, але і здатний стимулювати пухлинний ріст. Автори відзначають, що концентрація IGF-I в літньому віці знижується, так що для людей старше 65 років помірне вживання білка може виявитися корисним.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка