Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Веснушки на лице

10.04.2017

«Обожнюю веснянки на жіночому тілі! І дуже шкодую, що на зиму вони пропадають, з нетерпінням чекаю травня, коли вони з'являться знову!» – емоційно коментує дерматолог Михайло Устінов (Москва). Але багато хто заперечать, що веснянки подобаються тільки тим, у кого їх немає! Що ж робити, якщо хочеться позбутися від сонячних поцілунків?

Эфелиды і меланоцити: як з'являються веснянки

Веснянки, або эфелиды, виникають в результаті усиленного утворення шкірного пігменту меланіну в спеціалізованих клітинах шкіри меланоцитах. Найчастіше веснянки розташовуються на обличчі, але можуть поширюватися і на шию, плечі, спину, руки.

Фахівці вважають, що эфелиды обумовлені генетично, до них більше схильні люди, чутливі до сонячного світла (світлошкірі, блакитноокі, світло - або рудоволосі), тобто ті, у кого невеликий вміст меланіну в організмі. Меланін – речовина, що захищає шкіру від сонячних опіків і злоякісного переродження, тому у тіх, кому його не вистачає, у період настання інтенсивної сонячної інсоляції, меланін виробляється особливо активно. Але крім генетичної схильності існують і інші причини появи веснянок, тому эфелиды можуть з'явитися після гормональних змін, стресових ситуацій, хвороб печінки і жовчовивідних шляхів, частих пілінгів і навіть під час вагітності!

Біла гвардія: чи можна попередити появу веснянок?

По-перше, потрібно приділити увагу своєму харчуванню. У раціон слід включити продукти, багаті аскорбінової (вітамін С) і нікотинової (вітамін РР) кислотами, нестача яких призводить до посилення пігментації шкіри (гіперпігментації). Вітамін С міститься у багатьох овочах і фруктах (шипшині, солодкому перці, ківі, чорній смородині), а нікотинова кислота – в чорному хлібі, гречки, квасолі, м'ясі, грибах. Якщо ж змінити раціон важко, можна приймати таблетовані форми вітамінів. Звичайно ж, з точним дотриманням дозування!

По-друге, виходячи на вулицю, починаючи з березня місяця і до осені, на шкіру необхідно наносити сонцезахисний крем или пудру с SPF от 30 до 60.

В-третьих, в солнечную погоду следует носить шляпу с широкими полями и всячески избегать прямых солнечных лучей.

Радикальная мера: как избавиться от пятен

Несмотря на большой выбор методов избавления от веснушек, от народных до современных, решение проблемы до конца не найдено. У кого-то веснушки исчезают самостоятельно, а кто-то использует отбеливающий крем Ахромин, кремы и маски, в состав которых входят экстракты отбеливающих растений (петрушка, солодка), экстракты калины, огурца и лимона, ионы железа, міді і цинку, а також пантенол і гліцерин для зволоження.

В даний час широке застосування знаходять методи хімічного пілінгу, лазера, кріохірургії та фотолікування. Однак – ніякої самодіяльності! Перш ніж зважитися «звести» веснянки, необхідно порадитися з косметологом, так як від невмілого використання кожного з методів вони можуть виявитися навіть більше!

Але!.. Перед тим як почати рішучу боротьбу з веснянками, уважно подивіться на себе в дзеркало, добре подумайте, чи варто це робити. Адже деякі особи саме веснянки роблять такими чарівними і привабливими!

Тетяна Мамаєва

Фото pressfoto.ru

Товари по темі: аскорбінова кислота, нікотинова кислота, сонцезахисний крем, пантенол

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка