Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Вагинальное кольцо защитит от вирусов

13.01.2014

Дослідники з американського Північно-Західного університету на чолі з Патріком Кизером (Patrick Kiser) створили вагінальне кільце, до складу якого входить гормональний протизаплідний препарат левоноргестрел, а також тенофовір, здатний боротися з вірусом імунодефіциту. Діаметр вагінального кільця 5,5 див. Воно складається з двох поліуретанових частин, кожна з яких містить необхідну дозу препарата, поступово надходить в організм.

Автори повідомляють, що захисний ефект зберігається протягом 90 днів після введення кільця в піхву. Новий метод є зручною і простою альтернативою широко поширеним противірусну таблеткам або вагінальним гелям, які необхідно приймати регулярно. Вагінальне кільце подвійної дії було протестовано на тварин, і виявилося, що воно не менш ефективно, ніж противірусний гель. Тенофовір допомагав запобігти зараженню не тільки ВІЛ, але й вірусом герпесу 2-го типу. У блі��айшее час дію нового контрацептиву буде перевірено і з участю жінок.

Важлива і вартість нового контрацептиву – ціна одного кільця складає зараз близько десяти доларів США. Дослідники вважають, що вартість можна знизити в два рази, зробивши новий засіб ще більш доступним. Вважається, що основними споживачами вагінального кільця стануть жителі країн, що розвиваються, для яких важлива як ефективність контрацептиву, так і його ціна.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка