Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Травяной чай помогает предотвратить развитие рака

18.12.2015

Група дослідників з австралійського Університету Куртина (Curtin University) вивчили вплив на розвиток колоректального раку популярних напоїв: трав'яного, зеленого і чорного чаю, чорного кава, кава-глясе і молока.

Автори на чолі з професором Лін Фрітчі (Lin Fritschi) проаналізували дані про здоров'я більш ніж 1800 осіб, у 854 з яких була діагностована одна з форм колоректального раку��. Кожен з учасників експерименту повідомив, які напої і як часто він вживає.

Виявилося, що вживання чорного чаю (як з молоком, так і без нього), зеленого чаю, кави без кофеїну і молока, ніяк не впливає на ймовірність розвитку раку.

Чорний кава підвищував ризик виникнення раку дистальних відділів товстої кишки, однак цей результат суперечить опублікованими раніше даними.

Любителі трав'яного чаю хворіли на колоректальний рак набагато рідше, ніж ті, хто віддавав перевагу інші напої.

Автори, проте, вважають, що люді, вживають трав'яний чай, в цілому харчуються правильніше, ніж інші, а збалансована дієта також здатна знижувати ймовірність розвитку раку кишечника. Дослідники відзначають, що необхідно провести подальші дослідження, які допоможуть з'ясувати, чи дійсно трав'яні чаї володіють антиканцерогенною ефектом.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка