Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Товар месяца: Тромбо АСС

21.02.2015

За даними аналітичного відділу сервісу замовлення медикаментів apteka.ru у листопаді в десятку препаратів, які замовляли найчастіше, увійшов препарат Тромбо АСС®. Кількість замовлених упаковок препарату зросла практично в 200 разів в порівнянні з літнім періодом.

ТРОМБО АСС® — один з безлічі аналогів знаменитого кардіологічного аспірину, який вигідно відрізняє від «родичів» висока якість за розумною ціною. Препарат випускає відома австрійська корпорація, що заслужила визнання і лікарів, і пацієнтів. "Тромбо-АСС" продається в трьох найпопулярніших дозуваннях — 50, 100 і 150 мг, тому кожна людина може підібрати потрібну йому дозу.

Довідка: до складу препарату ТРОМБО АСС® входить ацетилсаліцилова кислота, більш відома як аспірин. Похідні ацетилсаліцилової кислоти містяться у вербовій корі, екстракт якої в давнину використовувався для боротьби з інфекційними захворюваннями та позбавлення від болю. Саліцилати єя компонентом більш ніж 400 жарознижуючих, болезаспокійливих препаратів, а також ліків, що перешкоджають утворенню тромбів.

Багато пацієнтів, яким лікар вперше призначив "Тромбо-АСС", продовжують купувати його самостійно і надалі — адже ліки належить до групи безрецептурних. Аспірин і інші антиагреганти приймають пожиттєво або, по крайней мере в протягом тривалого часу. Тому будь-які сезонні сплески продажів препарату носять абсолютно випадковий характер. Швидше за все, підвищений попит на аспірин подтверждает хорошу переносимість і довіру покупців до "Тромбо-АСС", – коментує ситуацію провізор і завідуюча аптекою Марина Поздєєва (р. Дніпропетровськ).

Незважаючи на те, що властивості аспірину давно і успішно використовуються в практиці кардіологів і терапевтів, науковці продовжують досліджувати його властивості, і періодично знаходять щось нове:

Факт перший: аспірин може боротися з пухлинами

У серпні 2014 року були опубліковані результати дослідження, проведеного фахівцями з Лондонського університету Королеви Марії (Queen Mary University of London). Автори з'ясували, що аспірин може використовуватися в якості профілактичного засобу при боротьбі з деякими формами раку, наприклад, з пухлинами шлунково-кишкового тракту. Джек Кьюзик ( Jack Cuzick) і його колеги показали, що, незважаючи на те, що вживання аспірину підвищує ризик розвитку кровотеч у шлунково-кишковому тракті, тривалий прийом цього препарату на 30-40% знижує ризик розвитку раку кишечника, стравоходу і шлунка. Автори підкреслюють, що користь від прийому ацетилсаліцилової кислоти в цьому випадку істотно перевищує потенційний шкоду аспірину.

Коментар Марини Поздєєвій:

“Як лікарського засобу, який має профілактичної протипухлинною активністю, аспірин в Росії поки не застосовується. Незважаючи на те що цей ефект ацетилсаліцилової кислоти добре вивчено і доведено, російські лікарі не поспішають використовувати його на практиці. Більшість фахівців вважають за краще дочекатися офіційних рекомендацій Моз РФ і тільки тоді вносити зміни в схему лікування. Найбільш небезпечним побічним ефектом аспірину считается шлункова кровотеча, ризик якого збільшується у літніх пацієнтів. Однак кишечнорастворимая оболонка, якою часто покриті таблетки аспірину, набагато знижує ймовірність побічних ефектів з боку шлунково-кишкового тракту".

Другий Фактор: аспірин неефективний для профілактики тромбів у діабетиків

А в 2012 році американським вченим на чолі з Сабхашини Ятуру (Subhashini Yaturu) вдалося з'ясувати, що аспірин виявився неефективний при профілактиці тромбів у людей, що страждають діабетом. В експерименті взяло участь 142 чоловіка з діагностованим діабетом 2 типу. Автори показали, що аспірин не перешкоджав утворенню тромбів у 53% учасників експерименту. У всіх них виявився підвищений рівень 11-дегідро-тромбоксану В2. Ця сполука є продуктом розпаду синтезованого тромбоцитами тромбоксану А2, який необхідний для їх агрегації у процесі згортання крові. Виявилося, що збільшення концентрації 11-дегідро-тромбоксану В2 було пов'язано з нирковою недостатністю, що є одним з ускладнень діабету.

Коментар експерта:

“Результати цього дослідження не змінили тактику російських і західних лікарів. Кардіологи широко призначають аспірин для профілактики інсульту та інфаркту у пацієнтів з цукровим діабетом в якості препарату вибору. І ця практика цілком обгрунтована: все-таки доказова база ефективності ацетилсаліцилової кислоти, у тому числі і у хворих на цукровий діабет, настільки велика, що спростувати її не так-то й просто. Люди, що страждають діабетом 1 і 2 типу, зазвичай приймають аспірин в дозі 75-150 мг на добу на протязі багатьох років, а іноді і довічно.

Факт третій: аспірин може допомогти при слабоумстві

Тривалий прийом невисоких доз аспірину перешкоджає розвитку старечої деменції, стверджують учені з Університету Гетеборга. Протягом п'яти років автори під керівництвом Силці Керн (Silke Kern) спостерігали за здоров'ям 681 мешканки Швеції у віці від 70 до 92 років. 129 учасниць дослідження щоденно приймав аспірин. Через 5 років виявилося, що, незважаючи на те що у всіх жінок спостерігалося істотне зниження інтелектуальних здібностей у учасниць, які брали аспірин, деменція бува виражена значно слабкіше. Результати дослідження були опубліковані в 2012 році.

Коментар експерта:

“Ні в Росії, ні в країнах Європи і США аспірин не застосовують для зниження проявів деменції. Великі рандомізовані дослідження, які могли б повністю довести цей ефект ацетилсаліцилової кислоти, не проводилися. Тому лікарі не поспішають з висновками і тим більше з призначеннями".

Редакція сайту apteka.ru

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка