Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Товар месяца: прополис. Лечебные свойства

14.01.2014

За даними аналітичного відділу сервісу замовлення медикаментів apteka.ru у квітні 2014 року відвідувачі сайту виявили підвищений інтерес до прополісу: у другий місяць весни його замовляли в 13 разів частіше, ніж в попередньому місяці.

«В клінічній практиці прополіс не використовується, це не ліки. Тобто в даному випадку ми говоримо про самоназначении препарату, а не про покупку за призначенням лікаря», – повідомив Влад��слав Мітрохін, к. м. н., головний спеціаліст з клінічної фармакології НСТ. За спостереженням фармаколога, на природні безрецептурні препарати існує певна мода: так, кілька років тому існувала мода на застосування муміє, сплеск інтересу до прополісу, на думку фармаколога, є закономірним продовженням цієї тенденції.

Народні рецепти тим часом рекомендують використовувати настоянку прополісу як протизапальний засіб для лікування слизових оболонок при лор-захворюваннях (фарингіті, тонзиліті, гайморіта), захворюваннях порожнини рота, а також в якості антисептика при невеликих поверхневих ушкодженнях шкіри і мікротравми.

Вивчають і застосовують прополіс не тільки в Росії. Ось кілька цікавих фактів про властивості бджолиного клею, які вчені в різних куточків світу оприлюднили за останні роки:

Сповільнює старіння

У 2011 році було показано, що прополіс має антиокислювальними властивостями, а також здатний пригнічувати процес клітинного старіння.

Бореться з бактеріями і грибками

Також вченим вдалося довести, що прополіс має антимікробну дію – речовини рослинного походження, що входять до його складу, здатні інгібувати ріст і розмноження деяких бактерій і патогенних грибів.

Потенційно захищає від раку простати

У 2012 році група американських дослідників на чолі з Річардом Джонсом з'ясувала, що міститься в прополісі фенэтиловый ефір кофеїнової кислоти здатний пригнічувати розвиток раку передміхурової залози на ранніх етапах.

Можливо, захищає від радіації

У цьому ж році іспанські вчені і руководитель дослідження Алегріа Монторо (Alegria Montoro) з Технічного університету Валенсії виявили, що прополіс може використовуватися як радіопротектор, захищає клітини крові від іонізуючого випромінювання і не ушкоджує їх.

Редакція сайту apteka.ru

Фото pressfoto.ru

Товар по темі: бджолиний Прополіс, Настоянка прополісу, Прополіс (спрей), Льодяники з прополісом, Прополіс в стоматології, Прополіс (мазі, лосьйони), Прополіс (свічки), Прополіс (саше), Масло з прополісом

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка