Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Товар месяца: поливитамины

18.09.2015

За даними аналітичного відділу сервісу замовлення медикаментів apteka.ru кількість замовлень на полівітамінні комплекси в березні зросло на 25% порівняно з попередніми місяцями.

Так, найпопулярнішим препаратом у березні став «Комплівіт» – комплексний вітамінно-мінеральний препарат. Його на сайті замовляли частіше інших безрецептурних лікарських засобів.

«У весняний період люди збільшують прийом вітамінних лікарських препаратів і біологічно активних добавок для того, щоб у міжсезоння підтримати свій організм і спробувати більш комфортно себе підвести до літнього періоду», – Давид Мелік-Гусейнов, директор некомерційного партнерства «Центр соціальної економіки», член Експертної ради з охорони здоров'я Федеральної антимонопольної служби, вважає подібну ситуацію закономірною.

Однак експерт нагадав і про те, що реальне існування так званого «авітамінозу», який приписують собі люди, масово приймають вітаміни, довести неможливо. Точно так само неможливо встановити напевно, які вітаміни якій людині необхідні, а також перевірити ефективність прийнятих добавок.

Любов до вітамінних добавок – доля не тільки росіян. Так, епідеміологи з Національного інституту здоров'я США з'ясували, що регулярно приймають вітаміни більш як половина американців, причому 77% з них вибрали їх самостійно, а не за рекомендацією лікаря.

При цьому вчені довели, що регулярне вживання вітамінів не допоможе переді��вратить розвиток хронічних захворювань. Автори численних досліджень з цього приводу наполегливо вказують на необхідність консультації з лікарем перед початком прийому вітамінів – речовини, що містяться в мультивітамінних комплексах, можуть взаємодіяти з вже призначеними препаратами, що здатне привести до негативних ефектів.

Будьте здорові! А якщо відчуєте нездужання – радьтеся з лікарем. Можливо, справа не тільки в нестачі вітамінів.

Редакція сайту apteka.ru

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка