Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Темный шоколад полезен для сердца

29.07.2014

Вченим з Луїзіани вдалося, нарешті, відповісти на питання, в чому ж користь вживання темного шоколаду для серцево-судинної системи. Важливу роль у цьому процесі відіграють і кишкові бактерії.

Виявилося, що шоколад використовується корисними бактеріями, що населяють кишечник, для росту і розмноження. Кишкові лактобактерії та біфідобактерії розщеплюють шоколад до сполук, що володіють протизапальною ефектом. Всмоктуючись, ці речовини здатні запобігати розвитку запалення в тканинах серцево-судинної системи, суттєво зменшуючи довготривалий ризик розвитку інфаркту та інсульту. При проведенні експериментів автори використовували какао-порошок, який є одним з компонентів шоколаду, а також штучну модель травної системи.

Читайте також: Дієта для серця

До складу какао-порошку входять ��нтиоксиданты катехін, епікатехін, а також небагато клітковини – всі вони практично не перетравлюються, а розщеплюються лише бактеріями товстого кишечника. В результаті утворюються невеликі молекули, які легко всмоктуються. Саме вони володіють протизапальною активністю.

Дослідники вважають, що ще більш корисним може бути вживання темного шоколаду разом з фруктами (наприклад гранатами) або ж з пребіотиками.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка