Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Съедобная косметика

04.03.2016

Переход от лета к осени и зиме часто негативно сказывается на нашей внешности. Сухость кожи, ломкость ногтей, потускнение или усиленное выпадение волос беспокоят многих женщин. Одна из причин – перепад температур. В доме начали топить, а это повышает сухость воздуха в квартирах, на улице холодно. В результате, кожа ежедневно подвергается воздействию температурного стресса. Вторая причина – стресс внутренний. Мало кто любіт осінню пору: для юних панянок – це початок навчання, для молодих мам – зустріч дітей з дитсадка чи школою, для жінок зрілого віку – нагадування про швидкоплинність часу. Але сумувати не варто! І нехай з аптечних полиць зараз зникли дорогі косметичні препарати з країн Європи, можна пригадати і домашні рецепти. Тим більше що такий догляд обійдеться набагато дешевше! А інгредієнти хороша господиня знайде на кухні або в коморі.

Почнемо з шкіри тіла

Ванна з лавровим листом. Вона особливо корисна для подразненої шкіри, при наявність висипань на спині і грудях, а також володіє розслаблюючим ефектом, якщо ви сильно втомилися. Для неї знадобиться близько 30 листя звичайної «лаврушки»: можна свіжою, а можна і сушеної. Листя лавра обов'язково потрібно добре промити і залити 1 літром окропу. Дати настоятися не менше 1 години, а потім вилити у ванну з теплою водою. До речі, попередньо можна зробити пару ковтків настою: лавр володіє відмінним очищаючим ефектом. У такій ванні можна купати і малюків, адже у них теж часто бувають проблеми з шкірою. Попрілості від підгузників, висип, раздражение проходят за несколько купаний.

«Ванна Клеопатры» — уникальный рецепт, признанный не только историками, но и современными дерматологами. Клеопатра, по легенде, купалась в молоке ослиц, но нам подойдет и обычное, коровье. Нам понадобится 2 стакана жирного молока и ½ стакана оливкового масла. Причем необязательно самого дорогого! Ванну наполните теплой водой, а пока она наполняется перемешайте молоко с маслом. По опыту скажу: это проще всего делать с помощью миксера или блендера. В наполненную ванну влейте полученную смесь і, якщо хочете відчути себе справжньою царицею Єгипту, додайте пелюстки свіжої троянди.

Ця процедура чудово зволожує шкіру! Мінус один, але істотний: від суміші молока і масла ванну досить важко відмити. Тому, як тільки ви закінчили бути Клеопатрою, обробіть всю поверхню будь-яким миючим засобом, добре розчиняє жир.

З Стародавнього Риму до нас прийшов ще один «кулінарний рецепт догляду за шкірою тіла. Вам буде потрібно 1 ��такан пшеничного борошна, ¼ склянки оливкової олії (соєве теж підійде), чайна ложка солі. Якщо немає алергії на мед, можна додати пару чайних ложок і капнути кілька крапель ефірної олії, яка вам подобається по запаху. З усіх інгредієнтів готуємо тісто, яким і масажуючи тіло. «Хм!», — скажете ви. «Простіше намазатися кремом»! Простіше, звичайно... Але у мене для вас маленький пікантний нюанс: у Стародавньому Римі жінки використовували цей рецепт не тільки для догляду за тілом, але і як елемент любовних ігор.

Волосся

Маска з яйцем і коньяком.</b> Самое главное в ее изготовлении – тщательно отделить белки от желтков с помощью сепаратора. Однажды я поленилась и в результате получила несмываемый омлет на голове. Поэтому, не торопясь, отделяем 2 желтка, добавляем 50 мл коньяка, тщательно перемешиваем и наносим на волосы, как шампунь. Маска должна впитаться, поэтому надеваем шапочку для душа на 20-30 минут. Смывать эту красоту надо прохладной водой с использованием минимального количества шампуня. Такая маска восстанавливает сухие волосы и придает блеск тусклым.

Как наши бабушки и пр

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка