Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Супружество продляет жизнь

23.02.2017

Виявилося, що від захворювань, що зачіпають серцево-судинну систему, заміжні пані вмирають на 28% рідше, ніж жінки, які не перебувають у шлюбі. Доктор Сара Флуд (Sarah Floud) і її колеги з Оксфордського університету повідомили про це в журналі BMC Medicine. Раніше вважалося, що заміжжя ніяк не впливає на ймовірність розвитку хвороб серця.

Дослідники проаналізували дані більш ніж про 730 тисяч жінок, середній вооз��аст яких перевищував 60 років. 81% з них були одружені або ж мали постійного партнера. Період спостереження склав близько 9 років, протягом яких у 30747 жінок була діагностована ішемічна хвороба серця. Це захворювання стало причиною смерті понад 2100 пацієнток.

Вчені повідомляють, що ризик розвитку серцево-судинних захворювань був однаковий серед заміжніх і незаміжніх жінок. Однак пацієнтки, які не мали чоловіка або постійного партнера, вмирали від ішемічної хвороби серця майже на 30% частіше, ніж ті, хто був одружений. При обробці данихх враховувалися також такі фактори, як вік жінок, спосіб життя і соціально-економічний статус.

Автори запропонували кілька гіпотез, що пояснюють можливі причини цього явища. Так, вони вважають, що заміжні жінки частіше звертають увагу на ранні симптоми захворювань і зазнають меншого стресу.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка