Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Смертельное снотворное

23.03.2015

Дослідники з Уорікського університету з'ясували, що прийом ліків, що допомагають впоратися з безсонням і зменшити тривожність, підвищує ризик передчасної смерті в два рази.

Автори на чолі з професором Скоттом Вейшем (Scott Weich) вивчили тривалість життя майже 35 тисяч чоловік, яким були призначені седативні препарати або снодійне. Найчастіше лікарі виписували своїм пацієнтам бензодіазепіни, у частності діазепам і темазепам, а також z-препарати, наприклад, золпідем.

Деякі учасники приймали снодійне і заспокійливе. Середня тривалість спостереження за пацієнтами склала 7,5 років. Аналізуючи дані, дослідники враховували вік пацієнта, наявність у них шкідливих звичок. Додатковими факторами ризику були діагностовані порушення сну та тривожні розлади.

Дослідники планують з'ясувати, чому часто призначаються седативні і снодійні препарати зменшують тривалість життя. Автоавтори підкреслюють, що приймати подібні препарати слід з обережністю, намагаючись по можливості скоротити тривалість їх прийому. Вживання цих ліків нерідко призводить до розвитку серйозних побічних ефектів, а також викликає звикання. В якості альтернативи фахівці пропонують використовувати інші методи, зокрема когнітивно-поведінкову психотерапію.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка