Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Сколько можно пить

27.07.2015

Пити більше води – добре. Але інструкції по її вживанню виглядають часом страхітливо. Особливо коли досвідченим шляхом з'ясовуєш, що з рекомендованих методой здорового харчування восьми склянок води в день в тебе поміщається чи чотири, і то ледве як, а вся інша вода не викликає нічого, крім нудоти. Про те, як слід ставитися до «водяним» стереотипам, розповіла Анна Міляєва, фітнес-експерт, спеціаліст олімпійських ��борних команд, Міс Спорт-2013.

«Організм не сприймає чай, кава і соки як воду»

Думка експерта: «Ступінь всмоктування чаю і води різна, і це обумовлено тим, що в чаї молекули води виявляються пов'язані з молекулами інших речовин. Кофеїн, що міститься в каві і зеленому чаї, сильно виводить воду, яка потрібна для розщеплення жирів. І звичайно, кави не так потрібен організму, як проста вода, так що краще пити його не більше однієї чашки в день».

«Запивати жирну холодним – це погано, адже жир застигне»

Думка експерта: «В цілому неважливо, холодною або теплою рідиною ви запиваете їжу – організм все нагріє до потрібної температури. А от якщо людина бере в «Макдоналдсі» гамбургер і запиває його холодною колою – це в принципі шкідливо, і їсть він це холодним або гарячим – без різниці».

«Їжу потрібно запивати»

Думка експерта: «Всухом'ятку їсти шкідливо, але багато залежить від того, що ви п'єте. Якщо чай, морс або сік – це можна і під час їжі, а от просту воду краще пити до або після прийому їжі, тому що з усіх напоїв тільки вода впливає на обмінні процеси, происходящее в нашому організмі».

«8 склянок води в день допоможуть схуднути і виглядати добре»

Думка експерта: «Воду дійсно треба пити для того, щоб прискорився обмін речовин, збільшилася еластичність шкіри і зменшилися прояви целюліту, адже вода підсилює обмін речовин і впливає на швидкість ліполізу. Але вісім склянок – поміркуйте, звідки ця величина взята, для кого ця норма створена? По-перше, вода не повинна споживатися більше 200 мл за раз, не треба заливати в себе відразу літр води. Краще пити потроху, але часто – з ніпривычки це буде складно, доведеться писати «нагадувалки».

По-друге, не варто збільшувати особисту норму споживання води більше, ніж на 400 мл в тиждень – як і у випадку з загартовуванням, організму треба дати час звикнути до змін. Якщо пити не хочеться, потрібно збільшувати кількість води поступово, прислухаючись до свого організму, і пити ковтками. Організм – це розумна система, і він не любить радикальних рішень – почніть з того, щоб у годину випивати 2-3 ковтка води, і поступово ви відчуєте різницю».

Любава Новікова

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка