Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Шпинат поможет похудеть

18.07.2014

Дослідники з Лундського університету з'ясували, що регулярне вживання екстракту шпинату сприяє зниженню ваги на 43%, а також допомагає придушити гедоністичний голод, викликаний запахом і виглядом їжі.

Шарлотт Эрлансон-Альбертсонн (Charlotte Erlanson-Albertsson) і її колеги протягом трьох місяців спостерігали за 38 жінками, страдавшими зайвою вагою. 19 учасниць експерименту щоранку випивали 5 г екстракту шпинату, зодержащего тилакоиды — фрагменти внутрішньоклітинних мембран. Жінки, які входили до контрольної групи, замість шпинату отримували плацебо. Усім учасницям дослідження було рекомендовано дотримуватися збалансованого триразового харчування.

Жінки, в раціон яких входив екстракт шпинату, в середньому втратили близько 5 кг, у той час як учасниці, які одержували плацебо, скинули близько 3, 5 кг. Тим, хто щодня вживав шпинат, було легше харчуватися три рази в день і відмовитися від перекусів.

Виявилося, що шпинат допомагав знизити почуття гедонистического голоду на 95%. Вчені вважають, що екстракт шпинату уповільнює процес травлення і посилює відчуття ситості. Саме це допомагає уникнути вживання шкідливих продуктів і перекусів.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка