Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Психика и иммунитет

28.06.2016

Термін «психоиммунология» ввів в 1964 році Джордж Соломон для позначення взаємозв'язку між емоціями, імунітетом і захворюваннями. Роберт Адлер з Університету Рочестера в 1975 році розширив це поняття, і зараз медики користуються терміном «психонейроімунологія», який більшою мірою розкриває сенс взаємовпливу психічного стану і фізичного здоров'я.

В останні роки цей напрям бурхливо развиваетс��, і навіть непрофесіоналам варто бути в курсі основних відкриттів.

Що взагалі таке цей імунітет?

Коротко нагадаю, що імунітет — це здатність організму захищати себе від чужорідних об'єктів. Біологічний сенс імунітету — у збереженні генетичної цілісності організму. Так звана імунна система складається з центральної її частини: це червоний кістковий мозок і тимус — і периферичної частини: селезінка і лімфатичні вузли.

Ви, можливо, помічали, що коли у вас назріває фурункул, довколишні лімфатичні вузлы увеличиваются в размерах. Это происходит, поскольку они накапливают силы, чтобы защитить вас. Неудивительно, что доктора уделяют лимфатическим узлам столько внимания, ощупывая их при медицинском осмотре.

Важную роль в иммунном ответе организма играют специальные клетки — лимфоциты. На клеточном уровне работают Т-лимфоциты (в основном они уничтожают и расщепляют поврежденные клетки), а гуморальный ответ (выработку антител в кр

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка