Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Прогулка против тренировки

01.08.2014

Існують дані, що дорослим у віці 64 років і старше потрібні кардионагрузки не менше 150 хвилин при легкій інтенсивності вправ або 75 хвилин високої інтенсивності щотижня. На жаль, далеко не всім літнім людям вдається «вкластися» в ці норми.

Нове дослідження вчених з Центру здоров'я при Університеті Флориди (Health Promotion Center at the University of Florida) показало:

стан здоров'я можна поліпшити благодаря простого скорочення «сидячих проміжків».

В експерименті брали участь більше тисячі чоловік у віці від 74 до 84 років. В основному це були люди з обмеженою рухливістю, які могли пройти без сторонньої допомоги не більше 400 метрів. За допомогою датчиків руху — акселерометрів вчені заміряли рівень щоденної фізичної активності випробовуваних.

Дослідники розраховували 10-річний ризик серцевого нападу, пов'язаний з віком, артеріальним тиском і рівнем холестерину.

Результати показали, що через кожті півгодини безперервного сидіння ризик серцевого нападу або раптової коронарної смерті зростає на цілий відсоток.

Читайте також: Ходьба — теж фітнес

Зате серед учасників, у яких акселерометр зареєстрував щоденну регулярну помірну активність (повільна ходьба, легка робота по дому або саду), рівень «хорошого холестерину» був явно вище, ніж у випробуваних віддають перевагу сидячий обр��з життя.

«Хороший холестерин» видаляє надлишки «поганого» холестерину зі стінок артерій і захищає організм від атеросклерозу. Це говорить про те, що навіть просте скорочення малорухливого способу життя зменшує ризик виникнення серцево-судинних проблем.

Вчені підкреслюють, що інтенсивні тренування не компенсують тривалий (більше 8 годин) сидіння перед телевізором або комп'ютером. Також регулярне помірне рух протягом дня краще нерівномірного чергування періодів високої активності і відпочинку.

Ірина Кайнова

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка