Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Признаки беременности

24.08.2014

Дивовижні 9 місяців, що жінка носить дитину, для багатьох вагітних починається з цілком буденних речей. Їх можна оминути і не помітити, якщо не прислухатися до свого організму уважніше.

Млявість і бажання поспати

Рання ознака вагітності, який легко сплутати з чимось ще, – постійне бажання спати. Жінка може відчувати себе постійно невиспаний і втомленою. Так діє гормофункціональна перебудова: перший триместр багато жінок проживають немов у тумані.

Ранкова нудота

Класична ознака, який проявляється у більшості жінок (але, слава богу, не у всіх). Токсикоз раннього періоду вагітності пов'язаний зі зміненим рівнем прогестерону і роботою жовтого тіла. Як заспокоюють гінекологи, якщо мова йде про ранній токсикоз, то він повинен залишити вас у спокої через 12 тижнів.

Часті походи в туалет

Постійне бажання збігати в туалет «по-маленькому» легко переплутати з циститом, коли ви перемерзли на вулиці. Правда, на відміну від запалення в сечовому міхурі, при вагітності нормою є часті походи в туалет без болю і неприємних відчуттів.

Читайте також: УЗД на перших термінах вагітності

Біль у грудях

Це стан знайоме багатьом жінкам в період ПМС – коли груди збільшується і виникають неприємні відчуття. Коли настає вагітність, груди реаги��ует точно так же: вона набрякає, виникають тягнення. Груди реагує дуже швидко, тому що перебудовується на нову задачу годування дитини, – тому якщо мова не йде про сильної болі, виділення з сосків або ущільненнях, які ви намацали (випадок, коли потрібно обстеження), – це варіант норми.

Затримка менструації

Найбільш очевидна ознака не завжди є самим надійним. Адже часто збій циклу у жінок пов'язаний з зовнішніми факторами, такими як стрес, недосипання або переохолодження. Тест-смужка для визначення вагітністюності заснована на аналізі уровняе гормону ХГЛ в сечі, але навіть з нею лікарі не радять поспішати: вважається, що найбільш достовірний результат вона дає не раніше другого тижня затримки.

Галина Аверіна

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка