Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Планшет учит детей говорить

17.02.2015

Специалисты из Калифорнийского университета предложили включить Ipad в курс терапии по развитию речевых и социальных навыков.

В исследовании, проведенном учеными во главе с Конни Касари (Connie Kasari), принял участие 61 ребенок в возрасте от 5 до 8 лет. Каждый из детей страдал расстройствами аутичного спектра и считался «минимально вербальным», то есть на момент начала терапии говорил менее 20 слов.

Одна группа детей проходила стандартну терапію, а інша група крім цього для своїх ігор і занять використовувала планшет. Протягом перших трьох місяців кожна дитина щотижня проходив дві терапевтичні сесії, що тривають 2-3 години.

Через 3 місяці вчені виявили поліпшення у 78% дітей, які користувалися планшетом, і у 62% дітей, які проходили стандартну терапію. Дослідники відзначали поява в лексиконі дітей нових слів та поліпшення навичок спілкування.

При відсутності помітного прогресу автори додавали до проведеного курсу заняття на Ipad, але подобне лікування було менш ефективним, ніж використання планшета з перших днів терапії.

Надалі дослідники планують провести більш масштабне дослідження, в якому протягом 5 років будуть приймати участь близько 200 дітей.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка