Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Пиво защитит от слабоумия

27.02.2016

Відомо, що в склад пива входить ксантогумол — з'єднання, що володіє противірусною, кардиопротекторными і протипухлинними властивостями. Це речовина рослинного походження з давніх пір використовувалася в традиційній китайській медицині для лікування різноманітних захворювань.

Дослідницька група з Університету Ланьчжоу (Lanzhou University, Китай) на чолі з Джингуо Фенгом (Jianguo Fang) з'ясувала, що ксанто��замовчування не тільки здатний пригнічувати пухлинний ріст, але і запобігає розвитку нейродегенеративних захворювань, таких як хвороба Альцгеймера і хвороба Паркінсона.

Виникнення цих хвороб пов'язана з пошкодженням клітин головного мозку під дією оксидативного стресу. Ксантогумол завдяки своїм антиоксидантним властивостям знижує рівень окисного стресу і захищає таким чином нервові клітини від пошкоджень. Автори припускають, що саме цей механізм дозволяє запобігти розвитку слабоумства.

Ісследоватїли очікують, що незабаром на фармацевтичному ринку може з'явитися лікарський препарат для профілактики нейродегенеративних захворювань на основі ксантогумола. Тим не менш, незважаючи на виявлену можливу користь вживання пива, автори нагадують про шкоду, пов'язану із вживанням алкоголю.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка