Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Пицца: не просто фастфуд

15.05.2014

Сьогодні поговоримо про піцу — недорогому і апетитному блюді, яке можна знайти і в заморожуванні супермаркетів, і в ресторанах з зірками Мішлен. Розмови і суперечки про користь і шкоду цієї страви не вщухають ні на хвилину, тому я вирішила об'єднати наявні відомості в один матеріал.

Почнемо з історії. Піца — одне з найпопулярніших страв на планеті. Але, ймовірно, воно не було б таким популярним, якби не випадок. В кінці XVIII века, прогуливаясь по Неаполю, король Обеих Сицилий Фердинанд I зашел в пиццерию (в то время пицца считалась едой для низших сословий) и съел лепешку. После он велел повторить это блюдо на королевской кухне. Нехитрый рецепт со временем покорил сердца многих вельмож. Цвета традиционной итальянской пиццы по сей день отражают цвета национального флага: зеленый — базилик, красный — томат, белый — моцарелла. Но сегодня появилось множество других популярных сочетаний. Каждому из вас знакомы разные версии американской или домашней пиццы на слоеном, дріжджовому або іншому, більш товстому тісті, з десятками варіантів начинок.

Варто відзначити, що в Італії піцу готують по-різному: вона не завжди кругла, може бути з пишними бортами або без таких, з товстим чи тонким шаром начинки, з сиром зверху або подаються окремо.

Обережно: піца!

Піцу до фастфуду чомусь відносити не прийнято, хоча склад її може�

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка