Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

pH 5,5: мыло на защите кожи

20.07.2015

Мыло давно стало обязательным предметом гигиены и остается им по сей день. Однако вся косметическая продукция совершенствуется в погоне за капризным покупателем и производители ищут все новые и новые «конкурентные преимущества». В свое время такой маркетинговой фишкой стал «сбалансированный pH». Сейчас pH 5,5 — практически обязательная опция для каждого уважающего себя мыла. Давайте разберем, как именно влияет на кожу рівень кислотності очищаючого кошти.

Кислотна мантія Маркионини

Що це: На поверхні шкіри є гидролипидная плівка, кислотна мантія, саме вона є першим шкірним бар'єром. Цю плівку називають мантією Маркионини. Мантія Маркионини містить молочну кислоту, різні амінокислоти, які виводяться потовими і сальними залозами, вільні жирні кислоти, пирролидоновую кислоту та ін Все це і дає природну «кислу реакцію шкіри (нагадую, що кислим в хімії вважається рН нижче 7,0).

Функціонал: Шкіра і кислотна мантія зацікавлені в прикріпленні лише тих бактерій, які приносять користь і захищають «господаря» від патогенів. Кисле середовище закріплює «хороші» бактерії, а поганим не дає розвиватися, так формується шкірна мікрофлора. Основна функція мантії — захистити шкіру від бактеріальних і грибкових інфекцій, забезпечити захист від лужних речовин і мікроорганізмів. Цілісна кислотна мантія підтримує формування і дозрівання епідермальних ліпідів, і, як наслідок, «стіна» залишається непорушною.

Чому саме рН 5,5: Це ци��ра представляє значення кислотності шкіри якогось «середньостатистичної людини». Маркионини визначив рН шкіри здорової людини від 3,0 до 5,0. Пізніше знаменитий Бланк уточнив, що природний рН шкіри все ж трохи вище — 4,2 до 5,6. Зараз вважається, що нормальний рН шкіри знаходиться в діапазоні 5,0–6,0. Виробники косметичних засобів враховують цей момент: практично всі засоби мас-маркету, в тому числі і креми для обличчя, що знаходяться у цьому діапазоні. А сама цифра «5,5» стала популярною завдяки маркетологам з Johnson & Johnson (які заботятся о вас и о вашем здоровье).

рН 5,5 еще называют «сбалансированным». Строго говоря, это безграмотно. На самом деле в любом очищающем косметическом продукте pH сбалансирован. Если формула рН не сбалансирована, то продукт попросту будет испорчен. При этом рН может быть абсолютно любым, есть профессиональные пилинги с уровнем кислотности 2,0, а есть натуральные мыла с 8,0, при этом все они сбалансированы.

Чем опасно за

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка