Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Пациенты больше доверяют врачам-женщинам

14.02.2015

Французькі дослідники з'ясували, до лікарів якої статі частіше прислухаються пацієнти

Вчені з Університету Тулузи III (University of Toulouse III) на чолі з доктором Анн-Сесіль Шибер (Anne-Cecile Schieber) опитали 585 пацієнтів і 27 лікарів, намагаючись зрозуміти, лікарі якої статі частіше викликають довіру у пацієнтів. Опитування проводилося після відвідування пацієнтами лікарського кабінету. Всім учасникам експерименту ставили одинакові питання про рекомендації щодо зниження ваги, фізичних вправ і харчування.

Виявилося, що лікарі-жінки були більш переконливі: пацієнти обох статей частіше прислухалися до даних ними рекомендацій.

Якщо ж консультацію проводив лікар-чоловік, то його рекомендаціям, що стосуються правильного харчування, чоловіки йшли в 4 рази рідше, ніж аналогічним порад, даними жінками. З порадами, що стосуються фізичної активності, висловленими лікарями своєї статі, чоловіки погоджувалися в два рази рідше, ніж з рекомендаціями лікарів-жінок.

Автори відзначають, що найбільшу довіру викликали поради, що стосуються позбавлення від зайвої ваги. Незалежно від статі лікаря, понад 90% чоловіків вважали подібні рекомендації розумними. 93% жінок в цих питаннях довіряли лікарям своєї статі і лише 83,5% пацієнток планувало слідувати порадам лікарів-чоловіків.

Більш ранні дослідження показали, що лікарі-жінки частіше знаходять контакт з пацієнтами, спілкуючись з ними у привітній манері.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка