Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

«Орбит без сахара» действительно защищает от кариеса

21.05.2015

Голландські дослідники з Університету Гронінгена (University of Groningen) на чолі з Хенком Бухером (Henk J. Busscher) підтвердили поширену думку про користь жувальної гумки.

Кожному з учасників експерименту в ротову порожнину ввели відоме кількість мікроорганізмів, після чого добровольцям було запропоновано жувальна гумка. Час жування відрізнявся від тридцяти секунд до десяти хвилин. Дослідники довели, що жувальна гумка виявилася так само ефективна для видалення бактерій, як використання зубної щітки без пасти і зубної нитки.

Десять хвилин жування однієї платівки дозволили позбавитися від ста мільйонів бактерій. Це приблизно десята частина всіх мікроорганізмів, що містяться в слині. Бактерії просто приклеюються до жуйці.

Але вчені помітили, що клеючі властивості жувальної починають слабшати вже через тридцять секунд пережовування. Тому тривале жування виявилося бесполезн��м — прилипли до жуйці бактерії повертаються в ротову порожнину.

Фахівці нагадують, що корисна лише жуйка без цукру. Жувальні гумки, що містять цукор, навпаки, сприяють розмноженню шкідливих бактерій.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка