Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Обнаружен новый класс антибиотиков

10.07.2016

Дослідники з Університету Нотр-Дам Майланд Чанг (Mayland Chang) і Шахріарі Мобашери (Shahriar Mobashery) вважають, що нові антибіотики допоможуть впоратися з важко піддаються лікуванню інфекціями, що викликаються лікарняними штамами бактерій, стійкими до більшості сучасних препаратів.

За допомогою комп'ютерного скринінгу автори проаналізували ефективність різних сполук при боротьбі з метицилін-ре��истентным золотистим стафілококом у мишей. Всього було вивчено дію більше мільйона препаратів. Виявилося, що краще за все розвиток інфекції, викликаної цим бактеріальним штамом, придушували сполуки, що відносяться до оксадиазолам. Вони ингибировали синтез клітинної стінки стафілокока і роботу пеніцилін-зв'язуючого білка, необхідного для розповсюдження інфекції.

Читайте також: Антибіотики провокують астму у дитїй

Основна складність, що виникає при лікуванні захворювань, що викликаються метицилін-резистентним золотистим стафілококом, пов'язана зі стійкістю цього штаму до антибіотиків. У клінічній практиці використовуються лише три ін'єкційних препарату, до кожного з яких вже виявлена бактеріальна стійкість. Автори сподіваються, що використання оксадиазолов, які, на відміну від інших ефективних препаратів, можна приймати перорально, допоможе впоратися з небезпечним штамом і врятувати тисячі життів.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка