Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Новое средство для борьбы с ожирением

23.02.2015

Проведені раніше дослідження показали, що активність бурого жиру збільшується на холоді, але тепер з'ясувалося, що ліки мирабегрон (mirabegron), що застосовується при лікуванні гіперактивності сечового міхура, може мати той же ефект.

Мирабегрон активує бета-3 адренергічні рецептори, присутні в тканинах сечового міхура, так і в клітинах бурого і білого жиру. Це призводить до спалювання запасів білого жиру і збільшення кількості витрачених калорій.

Сама по собі ідея стимулювання даних рецепторів для спалювання жиру не нова: протягом двох десятиліть вчені намагалися розробити ефективний і безпечний препарат на її основі. Але лише дослідники з Діабетичного центру Джосліна (Joslin Diabetes Center), США, під керівництвом Аарона Сайпесса (Aaron Cypess) виявили, що таким засобом виявився мирабегрон.

Автори провели експеримент, в якому взяло участь дванадцять здорових чоловіків. Кожному добровольцю в один день дававі плацебо, а в іншій — 200 мг мирабегрона. Виявилося, що прийом препарату в середньому збільшував щоденний витрата калорій на 13 %, що склало приблизно 203 калорії. Вчені підрахували, що це допомогло б скинути близько 5 кг протягом року.

У препарату були помічені деякі побічні ефекти: наприклад частота серцевих скорочень учасників експерименту збільшилася в середньому на 14 ударів у хвилину, а їх систолічний артеріальний тиск підвищився на 11 мм. Тим не менш Сайпесс і його колеги відзначили, що це збільшення не настільки значно ппорівняно з іншими ліками, що підвищують швидкість метаболізму, наприклад такими як ефедрин.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Товари по темі: мирабегрон

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка