Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Ночные перекусы вредны для памяти

28.08.2014

Дослідницька група з Каліфорнійського університету провела серію експериментів на мишах, в ході якої з'ясовувалося, можуть нічні перекуси завдати шкоди здоров'ю.

Мишей, основна активність яких припадає на темний час доби, розділили на дві групи. Всі тварини дотримувалися звичний їм режим — спали вдень і спали вночі. Проте одна група тварин отримувала корм тільки вночі, а другая — тільки вдень.

Надалі Крістофер Колвелл (Christopher Colwell ) і його колеги провели два експерименти для оцінки пам'яті тварин. В одному з них тварин поміщали в коробку, де знаходився один новий для тварин предмет і предмет, який миші вже досліджували раніше. Тварини з порушеним режимом харчування вивчали знайомий їм предмет довше, ніж миші з контрольної групи, що свідчило про погіршення пам'яті тварин.

В іншому досліді вчені поміщали гризунів у небезпечну для них обстановку, викликаючи в них страх. Виявилося, що миші, чий режим харчування був порушений, забули про страх – при повторному попаданні в загрозливу обстановку, вони боялися рідше, ніж тварини, що харчувалися нормально.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка