Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Наращиваем мышцы: зачем нужно спортивное питание

02.01.2015

Дано: струнка і підтягнута фігура, регулярне відвідування залу, спорт як невід'ємна частина життя. Але цього мало. Тепер ви хочете на цей прекрасний каркас наростити рельєфну мускулатуру. І перед вами постає вибір: йти довгим звивистим шляхом підбору харчового раціону, повного «натурпродукту»; або вибрати високотехнологічне досягнення 21-го століття в яскравій банку з написом «Спортивне харчуванняе», адже це швидко, зручно, а головне, «результат гарантований». Що віддати перевагу? Поговоримо про це.

Навіть якщо біологія в школі була не самим вашим улюбленим предметом, вам все одно прекрасно відомо, що м'язи – це білок, і якщо для побудови мускулатури організму не вистачає білка, що надходить з їжею, то його потрібно... правильно, купити у великій блискучій банку з фотографією неосяжного біцепса. І тут криється невелика маркетингова хитрість. Кілограмова банку протеїну в середньому коштує 1500 руб. Читаємо склад: «білковий мікс сывороточного білка, натуральні ароматизатори, допоміжні речовини». У чому підступ? Напишіть в будь-якому пошуковику наступне: «Сироватковий білок купити». На першій же сторінці ви знайдете мінімум десять інтернет-магазинів, що пропонують вам чудовий гейнер в три (!) рази дешевше. Спокійно растворяете його в молоці або какао і п'єте після тренування. Результат буде аналогічним дорогому «фірмовому» білкового міксу.

Хтось скаже: «У будь-якому випадку це хімія! Мій вибір – курячі грудки!». Що ж, давайте підрахуємо. Один кілограм зывороточного протеїну по ефективності дорівнює приблизно трьом кілограмам грудки. А за ціною – приблизно однаковий. Так що це виключно ваш вибір – є протеїни або пити їх.

Отже, білок є, тепер необхідна енергія для його засвоєння. Варіантів тут небагато. Один. І це креатину. Саме креатин допомагає вашим м'язам скорочуватися повніше, ефективніше, а значить, швидше формувати тіло вашої мрії. Вибір креатину широкий – капсули, таблетки, розчинні порошки. Ціна – близько 600 руб. Якщо ж таблетки не ваш формат, шукайте цю незаменимую для атлета кислоту в продуктах, але врахуйте, під час інтенсивних тренувань ваші зростаючі м'язи «просять» від 4 до 8 грамів креатину в добу. А це близько 3-5 кг яловичини або оселедця. Уявіть собі цю гору їжі або просто купіть баночку креатину. Якщо ви будете чітко дотримуватися інструкцій, креатин принесе тільки користь, але ось людям з нирковими проблемами варто застосовувати креатиносодержащие препарати з обережністю та після консультації лікаря. Є ще такий нюанс – чистий креатин найбільш ефективний для тих, хто дотримується ростітьльної дієти. До речі, якщо ви думаєте, що овочі і рельєф м'язів несумісні, подивіться пару відео з зіркою ворк-аут Френком Медрано. Цей хлопець – веган.

Читайте також: Спортивне харчування: користь чи шкода?

Одного білка та креатиніну недостатньо. Підсилює їх ефект така незамінна амінокислота, як глутамін. І, як у випадку з креатином, на жаль чи на щастя, наситити ��рганизм глутамином з природних джерел (яловичина, яйця, бобові) досить-таки проблематично, обсяги будуть грандіозними. Звичайно, ви можете наполягти на своєму і спробувати отримувати необхідні норми глутаміну безпосередньо з їжею, але, уявіть собі, яке навантаження буде відчувати шлунково-кишковий тракт і зокрема печінку! Тому порошкові суміші з глутамином – відмінна альтернатива, особливо якщо врахувати, що ціна питання в цьому випадку не перестрибне за позначку в 300 рублів.

Дієта для м'язів" class="floatimgleft" border="0" height="40" width="40" alt="Дієта для м'язів" /> Читайте також: Дієта для м'язів

Коли інтенсивні ваші тренування, обмін речовин прискорюється, а значить, організм починає працювати на підвищених обертах. І зараз він дуже потребує «цілющих аміни», або, згадуючи латинь, вітамінах. Тут теж є свої тонкощі. Велику баночку «простого» мультивітамінного комплексу можна купити за 300 руб, а ось «super-mega-hyper-ultra спортивні» мультивітаміни обійдуться вам в рази дорожче. Якщо будете вибирати конкретний комплекс під себе, спокійно порівняйте вміст вітамінів і мікроелементів в звичайному і «спортивної» баночці і, не знайшовши суттєвих відмінностей, сміливо беріть ті, що дешевше. Тут переплачувати немає ніякого сенсу.

Ну і найголовніше. Як би ви не стверджували, що всю красу м'язів формуєте для себе, бажаємо вам захоплених поглядів в басейні або на пляжі. Все вийде.

Дмитро Піменов

Фото: pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка