Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Мыло вредно для здоровья?

22.09.2016

Триклозан, що міститься в антибактеріальних засобів гігієни, може накопичуватися в носовій порожнині і сприяти розмноження золотистого стафілокока.

Вчені з Мічиганського університету (University of Michigan) на чолі з Блейзом Боулсом (Blaise Boles) досліджували мазки, взяті з носової порожнини добровольців, які взяли участь в експерименті. У 41% мазків був виявлений триклозан. Цей компонент більшості сучасних ��игиенических коштів отримав широке поширення в останнє десятиліття. Сліди триклозану можна виявити в сироватці крові, молоці та сечі людини. Дослідження, проведені з участю тварин, що свідчать про негативний вплив цієї сполуки на обмінні процеси в організмі, а також роботу серця і м'язової системи.

Потрапляє в носові проходи триклозан стимулює розмноження золотистого стафілокока. Цей мікроорганізм здатний викликати ряд серйозних захворювань, деякі з яких досить важко піддаються лікування. Дослідження на щурах показали, що триклозан підвищував сприйнятливість тварин до золотистого стафілококу.

Вчені не виключають того, що антимікробний агент сприяє посиленому розмноженню інших мікроорганізмів і на інших ділянках тіла людини.

Докази того, що антибактеріальне мило з триклозаном краще, ніж звичайне туалетне, на сьогоднішній момент відсутні", - підкреслюють автори. Враховуючи виявлений негативний вплив триклозану на організм людини, дослідники вважають, що цінні папость цієї речовини сильно перебільшена.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото pressfoto.ru

Препарати по темі: Экофемин Эпиген інтим Малаві
Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка