Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Моя половинка: можно ли делить таблетки пополам?

27.02.2017
Питання поділу таблетки або розкриття капсули перед вживанням торкався безліч умов, от тільки не кожен міг зважитися на подібний крок. Дійсно, варто кілька разів подумати, перш ніж «ламати» лікарську форму.

Тетяна Лапшина, провізор, викладач біохімії (Москва)

Таблетка – це твердий, дозований тип ліки, який отримують пресуванням ліківуповноважується і допоміжних речовин. При попаданні в шлунок вона спочатку набрякає, потім розчиняється, дозволяючи звільнитися активного інгредієнта.

Подібна технологія виробництва не гарантує, що діюча речовина рівномірно розподіляється по всьому об'єму препарату! А значить, діставши половинку або четвертинку таблетки, ви можете перевищити разову дозу препарату, що загрожує виникненням виражених побічних ефектів.

Важливо: наявність спеціальних насічок говорить про безпеку задумки, це своєрідний «зелений світло» на ці дії, а ось їх відсутність – «червоний».

З капсулами справи йдуть складніше, адже часто в капсулу поміщають ліки, яке повинно вивільнитися в кишечнику. І головне завдання кишковорозчинною оболонки – захистити вміст від впливу кислоти в шлунку.

Визначити «на око», в яку саме оболонку виробник помістив ліки, неможливо. Тому випите без оболонки вміст капсули може зруйнуватися під дією соляної кислоти, не надавши лікувального впливу на організм.

Резюме: якщо у вас виникла потреба і бажання поділити готове ліки на частини або розкрити капсулу, порадьтеся з фахівцем: задайте питання лікарю або, на крайній випадок, фармацевта в аптеці. Будьте пильні – щоб отримати ефект, просто з'їсти вміст таблетки може бути недостатньо.

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка