Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Мобильный телефон вредит потенции

07.04.2016

Група вчених з Університету Ексетера на чолі з Фіоною Метьюз (Fiona Mathews) з'ясувала, що радіочастотне електромагнітне випромінювання негативно впливає на рухливість і життєздатність сперматозоїдів.

З кожним роком мобільні телефони та інші пристрої зв'язку отримують все більш широке поширення. Вчені і прості користувачі нерідко задаються питанням, чи може електромагнітне випромінювання нан��сти шкоди здоров'ю. Британські автори вивчили дані приблизно про 1500 зразках сперми, звертаючи увагу на рухливість і життєздатність сперматозоїдів, а також на концентрацію насінної рідини.

У контрольній групі нормальної рухливістю володіло 50-85% сперматозоїдів. Випромінювання мобільних телефонів призводило до зниження цього показника в середньому на 8%. Погіршувалася також і життєздатність сперматозоїдів.

Вчені підкреслюють, що носіння телефону в кишені брюк може бути особливо небезпечно для здоров'я чоловіків, що вже мають проблеми з фертильностью. Авторы планируют провести более масштабные исследования для выявления влияния радиочастотного электромагнитного излучения на здоровье.

Перевод Ксении Скрыпник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка