Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Любовь во флаконе духов

18.08.2014

Весна — безсумнівно, найромантичнішу пору року. Природа прокидається, аромат любові витає в повітрі Витає..., до речі, в прямому сенсі цього слова. Статистика показує, що попит на парфумовані вироби і духи в рази виростає саме навесні. Чому? Вчені давно стверджують, що любов або принаймні сексуальний потяг — це «хімія ароматів».

Парфуми — це складна суміш натуральних і синтетичних хіміческих речовин, що створюють певний запах, — сьогодні навіть можливо створити запах живого, не зрізаного квітки. Ці речовини розчиняють у спиртах, зазвичай в етанолі, до отримання необхідних пропорцій. Етанол популярна з кількох причин: по-перше, він визнаний безпечним, по-друге, це відмінний розчинник і, по-третє він дуже швидко випаровується. В парфумі він випаровується першим, саме тому рекомендують почекати кілька хвилин, щоб почути справжній запах парфумів.

Ароматичні речовини можна розподілити на три категорії в залежно від швидкості їх випаровування:

Верхні ноти випаровуються дуже швидко, ви чуєте їх першими — зазвичай це свіжі, легкі природні аромати, найчастіше цитрусові. Саме верхні ноти є основними в «туалетній воді», визнаному денному засобі. Зазвичай у формулу включається до 10 % ароматичних сумішей.

Середні, або серцеві ноти відкриваються трохи пізніше, це найчастіше суміш квіткових запахів або фруктові акорди. Ці ноти — основні в традиційних парфумах. Формула зазвичай містить від 15 до 20 % ароматичних сумішей. Та��ие парфуми досить стійкі, при цьому вони набагато дешевше концентрованих ароматів.

Нижні ноти — самі «важкі» і довгограючі компоненти. Парфумери описують їх як деревні, бальзамічні, димні або мускусні. Такі акорди можна назвати скріпними композицію. Чим більше концентрація, тим довше парфум тримається на шкірі. У стійкі, «вечірні» парфуми містять до 40 % ароматичних сумішей.

Цей аромат вас «стрункий»!

Запахи щільно пов'язані з емоціями, наприклад, є такі, які сприяють концентрації уваги, — запах м'яти або запахи сімейства лілейні. Вони однаково діють практично на всіх людей. Армія вже давно взяла це на озброєння, і в продуктовому пайку для солдатів можна знайти жувальну гумку з м'ятним смаком.

Існують запахи заспокійливі, що піднімають настрій, навіть роблять вас стрункіше в очах оточуючих. Доктор Аллен Хірш і його група провели цікаве дослідження. Чотири групи по 50 чоловіків спробували візуально оцінити вага жінок. Для всіх груп були обрані жінки одного ваги. Жінки трьох груп використали цітрусово-цветочные, сладкие лилейные или цветочно-пряные ароматы, а в четвертой группе не пользовались ничем. Мужчины признали самыми стройными женщин, благоухающих цветочно-пряными ароматами (оценка веса на 2–6 кг меньше).

А если это действительно так и существуют запахи «универсального» действия, можно ли создать «эссенцию любви», магическую формулу которой воплотил Жан-Батист Гренуй на страницах романа «Парфюмер»?

Те самые феромоны

В 60-х годах прошлого века была получено вещество бомбикол, притягивающее самцов тутового шелкопряда, с этого момента споры об аттрактантах (аттрактант — привлекающее вещество) и феромонах не утихают. Могут ли они действительно усилить нашу привлекательность и сделать свидание незабываемым?

Феромоны — тип веществ, которые помогают животным отправлять друг другу химические сигналы для общения. Эти универсальные вещества помогают муравьям найти свой дом, котам метить территорию и определять, кто твой друг, всем млекопитающим.То ест

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка