Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Кора сосны поможет бороться с раком

19.05.2014

У пошуках речовини, яке могло б стати основою для створення нового протиракового препарату, вчені з дослідницького центру при Університеті Пенсільванії проаналізували властивості 480 природних сполук.

Однією з серйозних проблем при лікуванні меланоми є розвиток стійкості клітин пухлини до використовуваних препаратів. Поява нового ліки, що блокує одночасно нескольдо шляхів розвитку ракових клітин, зробило б хіміотерапію при меланомі більш ефективною.

Автори на чолі з Гэвином Робертсоном (Gavin Robertson) з'ясували, що ліламін, що міститься в сосновій корі, володіє бажаними властивостями.

Дослідники виявили, що ліламін блокує декілька сигнальних шляхів в клітці і транспорт холестерину, необхідні для росту і поділу клітин меланоми. Все це не порушувало нормального функціонування здорових клітин і призводило до загибелі пухлинних.

Автори протестували ліламін на ку��ьтуре клітин меланоми, а також на мишах, що страждають цією формою раку. Це з'єднання пригнічувало розвиток меланоми, не викликаючи побічних ефектів. Надалі дослідники планують провести клінічні випробування виділеного з соснової кори речовини.

Переклад Ксенії Скрипник

thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка