Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Контакты с аллергенами полезны для детей

05.01.2017

Дослідники з Дитячого центру Джонса Хопкінса (Johns Hopkins children's Center, США) з'ясували, що надмірне прагнення до чистоти в будинку може нашкодити малюкові, а раннє взаємодія дитини з алергенами і бактеріями знижує ризик розвитку астми.

Група вчених на чолі з Робертом Вудом (Robert Wood) спостерігала за 467 дітьми від народження і до досягнення ними трирічного віку. Дослідники вимірювали рівень аллі��генів в будинках, де проживали діти, і вивчали бактеріальний склад пилу. Також вони провели ряд аналізів для виявлення бронхообструкції у малюків і реакції дітей на різні алергени.

Виявилося, що діти, які проживали в будинках, де мешкали кішки, пацюки і таргани, у три рази рідше страждали бронхообструктивним синдромом порівняно з малюками, яких оберігали від контакту з поширеними домашніми алергенами. Чим більше різноманітних бактерій було виявлено в домашнього пилу, тим рідше у дітей розвивалася алергія на зовнішні фактори.

Близько 41% дітей, які не страждають алергією і бронхообструкцией, в перший рік життя проживали у будинках, серед мікробів і бруду. Провісники астми були виявлені лише у 8% малюків, які жили в таких умовах.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Препарати по темі: Лордестин
Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка