Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Компьютер сможет распознать болезнь по фото

03.10.2014

Розроблена вченими з Оксфордського університету (Oxford University) програма порівнює фотографії пацієнта і його родичів з зображеннями облич людей, які страждають рідкісними генетичними захворюваннями.

Система, запропонована доктором Крістофером Некеллером (Dr Christoffer Nellåker) і його колегами, що дозволяє розрахувати ймовірність розвитку 90 генетичних хвороб, серед яких були синдром Дауна, прогерия, синдром Ангельмана. В базі даних, зібраної авторами, міститься понад 2700 фотографій хворих різними спадковими синдромами.

Для кожного з цих захворювань характерні ті чи інші особливості будови обличчя, які і аналізує нова програма, порівнюючи зовнішність передбачуваного хворого з фотографіями, що містяться в базі даних. Чим більше зображень хворих міститься в базі даних, тим більш точним виявляється діагноз, зроблений програмою.

Автори вважають, що запропонований ними метод допоможе не тільки ускорити діагностику рідкісних спадкових захворювань, але і виявити нові хвороби, які ще належить описати. В даний час дослідники планують розширити базу даних, додавши туди ще більшу кількість фотографій хворих.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Препарати по темі: тест
Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка