Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Кожа в условиях мегаполиса

20.08.2015

Забруднення навколишнього середовища — величезна проблема великих міст по всьому світу. Забруднюючі речовини дуже різноманітні: від озону та діоксиду вуглецю до поліциклічних ароматичних вуглеводнів і наночастинок в індустріальних викидах.

Вплив токсичних речовин на шкіру — дуже популярна останнім часом тема для дискусій в індустрії краси. У всьому світі вже кілька років проводяться дослідженняія, що показують тенденцію збільшення проблем з шкірою в екологічно неблагополучних районах.

Ланцюгову реакцію експериментів запустив Китай. Протягом 2008 року вчені порівнювали 159 жителів різних регіонів Шанхаю. Серед них були 79 «корінних» жителів району Сюйцзяхуэй (найбільш забруднене район і промисловий центр) і 80 людей, що живуть в районі Чог Хв (сільськогосподарський район з хорошою екологією).

Дослідження показало кілька істотних відмінностей: наприклад, у жителів промислового району було порушено співвідношення сквалан/липиды (в итоге сухая кожа), выше уровень молочной кислоты (нарушение микрофлоры) и сильнее сцепление клеток в роговом слое (эффект пергаментной кожи), чем у жителей сельскохозяйственного района.

Похожее исследование было проведено в Мексике. Участвовали 96 человек из загрязненного Мехико и 9 человека из Куэрнаваки — менее загрязненного города. Было показано значительное повышение скорости секреции сальных желез, снижение уровня витамина Е и сквалена в кожном сале, а также наблюдались стойкие покраснения у жителей «неблагоприятного» району.

Компанія «Есте Лаудер» теж проводила дослідження в Європі і США, до них приєдналися ряд незалежних лабораторій з Індії, і всі вони прийшли приблизно до одним і тим же висновків:

Озон в смогу прискорює старіння шкіри, зменшуючи рівні вітаміну Е — антиоксидант, це призводить до окислювальному стресу, перешкоджає загоєнню мікротравм і призводить до руйнування клітин. Сальні залози жителів забруднених районів працюють активніше порівняно з екологічно сприятливими територіями. Це призводить до зміни балансу ліпідів в �
Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка