Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Кофе сохраняет зрение

05.01.2014

Міжнародна група вчених з'ясувала, що міститься в каві хлорогенова кислота здатна уповільнити дегенерацію сітківки.

Сітківка – тонка внутрішня оболонка ока, покрита безліччю фоторецепторів і нервових клітин. Ці клітини допомагають сприймати зорові образи і передавати цю інформацію в головний мозок. Для нормальної роботи сітківки необхідний кисень, а його недолік веде до розвитку окислювапокрівельного стресу і збільшення кількості вільних радикалів. Все це може стати причиною пошкодження сітківки та подальшої втрати зору.

Дослідники на чолі з професором Чангом (Chang Y. Lee) вивчили дію хлорогенової кислоти на мишах, які зазнали дії окису азоту. Це з'єднання викликало окислювальний стрес, деградація сітківки і сліпоту. Однак у тварин, які отримували хлорогенову кислоту з кормом, порушень зору не спостерігалося. Автори пояснюють отримані результати антиоксидантними властивостями хлорогенової кислоти.

Ранее другими учеными были получены доказательства того, что регулярное употребление кофе снижает риск развития таких заболеваний, как болезнь Паркинсона, диабет, рак предстательной железы, а также старческое слабоумие и болезнь Альцгеймера. Также установлено положительное влияние кофе на потенцию.

Перевод Ксении Скрыпник.

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка