Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Кофе против меланомы

13.04.2017

Дослідницька група з Національного онкологічного інституту (National Cancer Institute, США) на чолі з Эриккой Лофтфилд (Erikka Loftfield) проаналізувала дані про 447 тисячах добровольців у віці від 50 до 71 року. Протягом десяти років автори спостерігали за здоров'ям учасників експерименту, вивчаючи дані про їх раціоні.

На початку експерименту всі добровольці були здорові, проте за час спостереження у 3000 учасників була діагностирована меланома — одна з форм раку шкіри. Автори з'ясували, що любителі кави, щодня выпивавшие чотири і більше чашок підбадьорливого еліксиру, на 20 % рідше хворіють на меланому, ніж ті, хто віддавав перевагу інші напої.

При цьому захисними властивостями володіє тільки кави, що містить кофеїн. Втім, поки вчені напевно не з'ясували, який саме компонент допомагає запобігти розвитку небезпечної хвороби.

Незважаючи на те що це одне з найбільш масштабних досліджень, що виявили взаємозв'язок між вживанням кави і розвитком меланомі, автори нагадують, що основним чинником, що впливає на виникнення даної форми онкологічного захворювання, як і раніше є тривале перебування на сонці.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка