Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Кофе для похудения: правда или миф?

20.05.2015

Сьогодні кава — це не просто напій, науковці та народні чутки приписують йому різні чудодійні властивості: встановлено позитивний вплив кави на зір, цей напій знижує ризик розвитку багатьох хвороб, і як з'ясувалося зовсім недавно — допомагає схуднути. Інтернет просто підірвали історії про людей, яким вдалося схуднути за допомогою зеленої кави. Але не все так просто, коли справа доходить до подробиць. Так кава допоможе схуднути чи ні? Давайте розбиратися разом.

Чашка кофею...

Зелені кавові зерна давно продаються в магазинах, але мода на приготування з них або з їх екстракту підбадьорливого, хоч і не особливо смачного напою, і вживання його з метою схуднення виникла нещодавно. Вчені звернули увагу, що не пройшли смаження (тобто зелені) кавові зерна багаті таніном і кофеїном – біоактивними речовинами, які в тому числі прискорюють ліпідний обмін і вивільнення жирних кислот при фізичних навантаженнях, про��обенно аеробних. Також у них дуже багато хлорогенової кислоти – потужного антиоксиданту, що поліпшує роботу клітин організму. В останні роки цій речовині деякі вчені приписують чи не чарівні жиросжигающие властивості, як колись бромелайну.

Проте наукових досліджень з цього приводу не так вже й багато. І ні один серйозний дієтолог не стане стверджувати, що зелена кава допоможе помітно схуднути тим, хто не докладає до цього зусиль. Якщо лежати на дивані, багато їсти і пити каву – не схуднеш. «Серйозної медичної бази, підтверджує ефективність зеленої кави як засоби для корекції ваги, немає, його можна розглядати лише як біодобавку. І якщо поєднувати її прийом з фізичною активністю і правильним харчуванням, цілком можна розраховувати на результат», – пояснює лікар вищої категорії, ендокринолог Лілія Скворцова (Волгоград).

Зелений, натуральний, шкідливий?

Головний плюс зеленої кави в якості засобу для схуднення – його натуральність, там немає ніякої шкідливої «хімії». Однак при гіпертонії будь кави може бути шкідливий. З обережністю медіки радять ставитися до зеленого кави вагітним і страждають діабетом. Потрібно порадитися з лікарем при наявності захворювань ШКТ: він посилює перистальтику кишечника і може сильно дратувати слизову шлунка, особливо якщо пити його натще.

Ще зелений кава володіє досить сильним сечогінним ефектом. Власне, нерідко втрачені на ньому кілограми виявляються «водними кілограмами» – організм втрачає рідину, а не жир, і схуднення незабаром припиняється.

Якщо перестаратися з вживанням напою, може навіть возникнуть зневоднення організму. Ось чому зелений кава зазвичай рекомендують пити не більше 2-3 чашок в день і строго курсом – до 2-4 тижнів.

Схуднення з добавкою

Якщо зі здоров'ям усе в порядку, і якщо знати міру – шкоди зелений кава принести не має. Він, як мінімум, допоможе відчути себе бадьоріше, як максимум – підвищить ефективність дієти і занять спортом, так і ефект плацебо ще ніхто не відміняв. Але поодинці з зайвими кілограмами ніякої кави не впорається! До речі, купуючи готовий напій або порошок для його приготування, зварто звертати увагу на склад.

Там можуть бути й інші інгредієнти – прискорюють обмін речовин, стимулюють травлення або навіть пригнічують апетит, натуральні або синтетичні. І цілком можливо, що головними діючими речовинами виступають саме вони – тоді протипоказань у «кава» виявиться набагато більше, а сам він з цілком корисного продукту навіть може перетворитися у шкідливий.

Товари по темі: зелений кава, контроль апетиту, бромелайн, засоби для корекції фігури і для схуднення.

Ірина Петрова

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка