Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Кинезиотейпирование при ушибах мягких тканей

23.10.2014

Забої м'яких тканин — найчастіша причина звернень до травматолога. Сьогодні існує багато способів лікування цієї патології. Одним з методів терапії, який став застосовуватися відносно недавно, є кинезиотейпирование. Методика розроблена японським рефлексотерапевтом і хіропрактиком Кензо Касі в 1970-х роках.

Що це таке?

Кинезиотейпы — це кольорові стрічки, які виготавливаются з 100%-ного бавовни і просочуються спеціальним клеєм. Завдяки еластичності вони не обмежують рухи людини, бавовняний матеріал дозволяє «дихати» шкірі і після контакту з водою тейпи швидко висихають на тілі.

Традиційно лікування забитих місць м'яких тканин включає: забезпечення нерухомості ушкодженої ділянки тіла (давить, ортез, гіпсова лонгета), знеболюючі медикаменти, методи фізіотерапії. Може тейп при ударах м'яких тканин замінити все це? Дійсно, у ряді випадків це цілком можливо!

<h3> Як працює тейпування

Тейпування сприяє максимально швидкому відновленню пошкоджених тканин. Згідно з проведеними дослідженнями, больові відчуття при ударах м'яких тканин знижуються вже через кілька хвилин після накладання тейпов. Завдяки своїй еластичності тейпи створюють спокій ушкодженої ділянки і приймають частину навантаження на себе, сприяють зменшенню набряклості навколо травмованої області, як наслідок, знижується рівень больових відчуттів.

і травми" class="floatimgleft" border="0" height="40" width="40" alt="Ожеледь і травми" /> Читайте також: Ожеледь і травми

Чи можна застосовувати тейп без лікаря

Існує міф про те, що тейпування може проводитися лише фахівцем, проте при ударах м'яких тканин техніка накладання тейпа достатня проста і не вимагає великих знань для самостійного виконання. Застосовується так звана лимфодренажная техніка тейпирования.

Правила тейпирования

="433" />

Розберемо основні правила самостійного застосування тейпов при ударах м'яких тканин:

Ділянку тіла, на яку накладається тейп, повинен бути чистим і сухим. Застосовуємо тільки поздовжнє положення стрічок на тілі (не циркулярний, щоб не перетиснути судини і нерви). Потрібно відрізати 15-20 см тейпа і закруглити краю, щоб тейп не чіплявся за одяг. Додати ураженої ділянки тіла таке положення, при якому відбувається натяг шкіри, і накласти тейп, в цьому випадку при поверненні сегмента тіла в звичайне положення на цій ділянці утворюється гофра з стрічки і шкіри. Наприклад, якщо забій м'яких тканин в області попереку, то положення тіла при тейпировании — нахил вперед, тоді при випрямленні тулуба тейп створить необхідну нам гофру. Ця гофра при русі забезпечить ефект легкого масажу, то піднімаючи, то опускаючи шкіри над ураженою ділянкою. Тейп накладають на шкіру поздовжньо, уникаючи утворення петель, збірок і складок. Для активізації клею слід розтерти тейп легкими рухами руки.

Дія тейпа при ударах м'яких тканин починається відразу після приклеивания і триває цілодобово протягом декількох днів, не завдаючи якого-небудь дискомфорту та незручностей.

Таким чином, застосування кинезиотейпов дозволяє швидко відновитися після травм м'яких тканин, позбутися від набряклості і болю, нормалізувати кровообіг в ушкодженому сегменті тіла. Кинезиотейпирование є альтернативою знеболюючих таблеток і мазей, які, до слова сказати, порушують природний процес регенерації тканин. Сподіваюся, що тейп займе гідне місце у вашій домашній аптечці!

Нік��гавкіт Нигамадьянов

Фото istockphoto.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка