Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Кардионагрузки делают людей умнее

23.07.2016

Канадські дослідники ще раз підтвердили користь здорового способу життя і фізичних вправ. Фахівці з Університету Монреаля (University of Montreal) на чолі з Клодін Готьє ( Dr. Claudine Gauthier) обстежили дві групи добровольців. В одну групу увійшов 31 людина у віці від 18 до 30 років, а в іншу — 54 людини 55-75 років.

Автори проаналізували фізичний стан і розумові здібності кожного з участникодо експерименту. Кожному було запропоновано пройти тест на ефект Струпа, під час якого людям демонструвалися назви кольорів (червоний, синій, жовтий), надруковані квітами, не совпадавшими з назвою. Випробовувані повинні були вимовити назву кольору, яким було надруковано слово, а не прочитати написане слово.

За допомогою МРТ дослідники вимірювали об'єм крові, що надходить до головному мозку, оцінювали активність мозку при виконанні тесту на ефект Струпа і еластичність аорти.

Автори з'ясували, що кардіотренування надавали ��лагоприятный ефект на здоров'я кровоносних судин і роботу головного мозку.

Люди середнього і похилого віку, чиє сердечне здоров'я було в нормі, показали кращі результати в когнітивних тестах і були в меншій мірі схильні до вікового зниження розумових здібностей.

Переклад Ксенії Скрипник

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка