Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Как выбрать крем от солнца

09.12.2015

З настанням довгоочікуваного літа люди прагнуть підставити бліді після зими тіла сонячним променям і обзавестися темною шкірою. Окуповують міські пляжі, засмагають на газонах і власних балконах або ж спрямовуються у відпустку в південні країни, туди, де сонце ще спекотніше. Перш ніж отримати свою порцію ультрафіолету, подбайте про здоров'я і придбайте крем від сонця. А ми розповімо вам про те, на що варто звернутиь увагу при його покупці.

Потрібен крем, якщо ви не обгораете

Найчастіше кремом користуються люди, які швидко обгорають. Щасливчики, відразу купують красивий відтінок, зазвичай відмахуються від захисних засобів. І даремно, так як опік – це менше зло, яке чекає любителя сонячних ванн. Ультрафіолет викликає передчасне старіння шкіри (фотостаріння). Він зменшує вироблення білка колагену, внаслідок чого шкіра втрачає свою еластичність і на ній з'являються дрібні зморшки. Також сонячне світло провокує потовщення і огрубіння шкіри, судинні зміни і порушення пігментації. Однак набагато небезпечніше те, що ультрафіолетові промені сприяють розвитку різних видів раку шкіри.

Можна вибрати один крем на весь відпустку?

Вибираючи сонцезахисний засіб, покупці в першу чергу звертають увагу на фактор захисту від ультрафіолетового випромінювання (SPF). Можна знайти крем із захистом 4-6, так і з SPF 100. Чим світліше шкіра і чим легше ви обгораете, тим більший фактор захисту варто вибрати. Якщо ж ви, незважаючи ні на що, мають намір весь відпустку ніжитися на пляжі, беріть два крему для засмаги: один з високим фактором захисту, якими ви будете користуватися в початку літа, а другий з меншим SPF. Його ви зможете використовувати, коли шкіра вже почне виробляти меланін і яскраве сонце буде для неї не так небезпечно.

Фактор захисту: чи потрібно гнатися за максимальними цифрами?

Сьогодні існує тенденція маркувати сонцезахисні креми з високим фактором не цифрою 60, 70 чи 100, а 50+. До подібної мірою виробників підштовхнули вчені, які в ході досліджень виявили, що дія до��ема з SPF 80 практично неможливо відрізнити від крему з SPF 50. Однак Даррел Ригель, доктор медичних наук, професор клінічної дерматології нью-йоркського університету (Нью-Йорк), рекомендує все ж вибирати крем SPF-фактор якого навіть вище, ніж вам потрібно. Згідно його думку, креми з високим фактором захисту показують практично однакові результати в лабораторних умовах, де випробовувані слухняно наносять за два міліграма кошти на кожний кубічний сантиметр шкіри. У звичайному житті люди використовують значно меншу кількість.

Різномый ультрафиолет – разная защита

Помимо фактора защиты при выборе крема стоит учитывать и спектр защиты. В солнечном свете различают длинноволновые лучи УФА (UVA) и коротковолновые УФБ (UVB). За старение кожи и большинство видов рака отвечают УФ-лучи, а вот УФА обеспечивают ровный загар, поэтому долгое время защита от них не была предусмотрена. Впоследствии же выяснилось, что именно УФА способствуют развитию меланомы. Сегодня можно найти средства двух типов: предохраняющие от обоих видов лучей для тех, кто предпочитает безопасность, а также кремы, препятствующие проникновению лишь UVB, – для тех, кто готов рискнуть здоровьем в погоне за темной кожей.

Солнцезащитный фильтр: химический и физический?

В современных средствах, защищающих кожу летом от солнца, используются солнцезащитные фильтры двух типов: физические и химические. Химический фильтр преобразует опасную энергию ультрафиолетового излучения в безопасную тепловую. Он прекрасно справляется со своей работой, но нередко вызывает аллергические реакции. На то, что в вашем креме используется химический фильтр, у

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка