Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Как предупредить авитаминоз

11.08.2016
Статистика невблаганна: за останні десятиліття кількість життєво необхідних речовин у ґрунтах скоротилося на одну третину. Сучасна їжа задовольняє потребу організму у вітамінах і мінералах тільки на 6-8 %, іншими словами, ми живемо в їх постійному дефіциті. Крім цього, людина часто шкодить собі сам, вибираючи не ті продукти або неправильно їх поєднуючи. Які звички позбавляють нас таких цінних вітамінів – у матеріалі нижче.

Експерт-консультант: гастроентеролог медичного центру «XXI століття» Гераськина Ірина

Смаження та приготування у фритюрі

Кількість вітамінів в продуктах зменшується і на всіх етапах зберігання сировини, кулінарного приготування їжі та зберігання готових страв. Вживайте продукти, що пройшли мінімальну обробку.

Нехтування місцевими продуктами

Те, що фрукт, привезений здалеку, гарний, соковитий і смачний зовсім не означає, що він принесе більше користі, ніж смородина з бабусиного городу. Традиіонно найбільше користі приносять і найкраще засвоюються продукти, вирощені у вашому регіоні.

Куріння

В 1 сигареті міститься 48 отрут, 3 млрд вільних радикалів, на знешкодження яких витрачається 20-60 мг вітаміну С. Саме ця кількість є нашою добовою потребою: знешкодивши сигарету, організм залишається незахищеним від подальших дій.

Експерименти з дієтами

Сьогодні модно говорити про те, що кожен має право на свою продуктову релігію. Але не кожному організму йде на користь захоплення тільки ��астительной їжею або голодуваннями. Або раптовими перескоками з дієти на дієту. Досить часто це призводить до дефіциту різних речовин в організмі.

Нехтування кисломолочними продуктами

Кефір і ряжанку можна не любити, але саме нормальна мікрофлора кишечника бере участь у засвоєнні і синтезі багатьох вітамінів і мінералів. А нормальна флора багато в чому формується регулярним прийомом кисломолочних продуктів. Це аксіома, яка визнана дієтологами світу.

Прийом вітамінних таблеток разом з їжею

Не можна поєднувати мінеральні компоненти з кашами (злаковими), чаєм, жирами в їжі, це погіршує (або навіть повністю перешкоджає) їх засвоєння. Іншими словами, проковтнути вітамінну таблетку краще не за сніданком, запиваючи її чаєм, а почекавши після нього не менше години.

Галина Траут Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка