Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Как правильно расчесывать волосы?

18.06.2015

Пустіть за вітром

Не слід розчісувати вологе волосся, тому що в такому стані вони уразливі. По можливості сушіть волосся природним способом. Якщо у вас немає такої можливості, використовуйте термозахисні креми або спреї. Замінюйте гаряче повітря холодним – фени дають таку можливість.

Необхідно витирати волосся теплим рушником: робити це потрібно по напрямку від коренів волосся до кінчиків, при цьому не варто дуже старатися. Сушити волосся на холоді небажано, як і на залитому сонцем пляжі.

Наш експерт: Лілія Бакуліна – креативний директор з розвитку бренду DAVINES в Сибірському регіоні, регіональний тренер, директор салону DESENZANO BY DAVINES.

Немає металу

Зуби ідеальної гребінця повинні бути гладкими і тупими, щоб не травмувати шкіру. «Кращими гребенями вважаються рогові або дерев'яні, а металеві гребінці пошкоджують шкіру і лускатий шар волосся», – каже Лілія Бакуліна. І зазначає: лучше використовувати щітку з натуральною щетиною, при посиленому випаданні волосся – рідкісний гребінь.

За словами експерта, щітки з пластику і штучних матеріалів можуть викликати роздратування шкіри. Майстер нагадує: гребінець потрібно регулярно очищати гарячою водою з милом або 10-процентним розчином нашатирного спирту.

Читайте також наші поради про те, як вибрати шампунь для пошкодженого волосся і як відновити волосся в домашніх умовах.

Підключаємо руки

Тепер – про правила розчісування. Проробляючи цю процедуру, не торопитесь: сплутані волосся розберіть руками, потім використовуйте гребінь. «Розчісування очищає волосся, а масаж шкіри голови, покращує живлення волосяних цибулин», – говорить експерт.

Лілія Бакуліна спростовує міф про те, що під час розчісування потрібно робити не менше 100 рухів гребінцем. За її словами, не потрібно орієнтуватися на цю цифру – важливо витрачати на процес не менше 5-10 хвилин щодня і розчісувати волосся не тільки по ходу росту, але і в інших напрямках.

Олена Ступіна

Фото thinkstockphotos.com

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка