Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Женские головные боли

19.02.2015

Сакраментальне жіноче «голова болить» — не така вже анекдотична вигадка. Жінок дійсно часто мучать головні болі, які не завжди знімаються звичайними знеболювальними засобами.

Найпоширеніші види болю

Головні болі напруги і мігрень — найбільш часті види головних болів у жінок.

Болі напруги найчастіше провокуються перевтомою, недосипанням, стресом. Зазвичай біль давить, за типом «каски», двостороння, середньої інтенсивності, може супроводжуватися легкою нудотою, неприязню до гучних звуків або яскравого світла. Такі болі можуть пройти самостійно або після нетривалого відпочинку. Зазвичай головні болі напруги не є серйозною проблемою, легко купіруються.

Не все так просто з мігренню. Мігрень — це гострий пульсуючий головний біль, частіше всього високої інтенсивності, частіше одностороння, нерідко з нудотою і навіть блювотою. Гучні звуки, яскраве світло, запахи, а також будь-яка активність (розумгосподарська або фізична) можуть посилювати її. Біль при мігрені може бути не тільки пульсуючої, але і стискаючого, ріжучого, може бути не тільки односторонньою, але і двосторонній.

Читайте також: Мігрень і контрацепція

Найчастіше приступ мігрені не вдається зняти звичайними знеболювальними і навіть триптанами (спеціальними препаратами для купірування нападу мігрені). Точно встановити діагноз може тільки врач після детального опитування і огляду.

Менструальні мігрені

Існує ще один тип головного болю — виключно «жіночий». Це болі, пов'язані з менструацією, і істинно менструальна мігрень (обидві різновиди без аури, тобто без зорових розладів). Мігрень, пов'язана з менструацією, посилюється і частішає в період місячних, але при цьому може виникати і в інші дні циклу. Напади не занадто інтенсивні і прак�

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
Заказ обратного звонка