Корзина Корзина пуста
Прием заказов через корзину сайта

Изобретен новый препарат против гриппа

19.11.2016

Шотландські вчені успішно протестували на мишах інтраназальний препарат від грипу, одноразове введення якого захистило тварин від зараження.

До складу препарату входять штучно синтезовані білки. Вони зв'язуються з вуглеводами на поверхні клітин, що вистилають поверхню дихальних шляхів. Сформувалися комплекси, що складаються з вуглеводів і компонентів препарату, заважають вірусу грипу проникати в клітини і викликати інфекцію.

На відміну від вакцини, дія якої захищає лише від певних вірусних штамів, новий препарат здатний запобігти зараження будь-якими вірусами грипу.

Автори на чолі з доктором Робертом Вебстером (Robert Webster) вважають, що розроблене ліки допоможе уникнути виникнення масштабних епідемій грипу та суттєво скоротити кількість смертей, пов'язаних з цим захворюванням.

="floatimgleft" border="0" height="40" width="40" />Читайте также: Грипп: последние новости

Напомним, что согласно недавним исследованиям, препарат Тамифлю, широко используемый для борьбы с гриппом у детей и взрослых, признан не столь эффективным, как считалось ранее. Исследователи надеются, что разработанное ими новое лекарство, после проведения соответствующих проверок, сможет стать альтернативой существующим препаратам от гриппа.

Перевод Ксении Скрыпник

Фото pressfoto.ru

Рассказать друзьям:
Комментарии
Пока нет комментариев
Написать комментарий
captcha
© 2024. Интернет-аптека Apo.com.ua
Заказ обратного звонка